Nå ligger inngangspartiet veltet foran den populære turisthytta, og er delvis fylt med snø.

– Dette må ha skjedd en eller annen gang i løpet av helgen. Jeg var innom Eikedalshytta med varer på torsdag, og da var alt i orden, sier fungerende hyttesjef Henning Simonsen, som fikk beskjed om hendelsen søndag.

Inngangpartiet har fått hard medfart etter den tunge snøen. Det hang også noen elektriske ledninger i løse luften etter raset, men disse er nå blitt fjernet. Imidlertid må Turistforeningen gjøre en vurdering om det er mulig å sette i stand det ødelagte inngangspartiet igjen.

– Mest sannsynlig blir det vel til at inngangspartiet må oppføres på nytt, for å sikre at det blir stabilt og ikke minst er skikkelig festet til hytta, sier Simonsen som ikke har noen formening om hva det vil koste å ordne opp etter skadene.

Ettersom det til vanlig er kun ytterdøren som låses, har også hytta stått åpen etter raset. Men Simonsen kan ikke se at noe er stjålet.

– Det har tydeligvis vært noen innom her på lørdag, for noen har skriblet på en serviett at de har tatt sjokolade, men de har lagt igjen penger. Det er godt å se at det fremdeles finnes ærlige mennesker, sier Simonsen.

Restene etter inngangspartiet blir nok liggende til snøen er forsvunnet, mener Simonsen, men Eikedalshytta vil holde åpent for turgåere i helgen framover til tross for raset.

– Ja, det er grei passasje og det er ingen problemer med å komme inn i hytta. Og vi stiller som vanlig med nytraktet kaffe og vafler, frister Simonsen.