Thamirys jobber på heltid for å bli Miss Universe

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

23 år gamle Thamirys Christina Dias fra Larvik er en av over 100 jenter som konkurrerer om å representere Norge i kampen om å bli kåret til universets vakreste.

- For snart ett år siden satt en venn og jeg og snakket om våre fremtidsplaner, og jeg fortalte at det eneste jeg faktisk kunne tenke meg å gjøre var å jobbe som modell. Han hadde nettopp lest om den norske Miss Universe kvalifiseringen, og foreslo at jeg burde melde meg på konkurransen, forteller 23-åringen til ØP Nett.

Thamirys Christina, som er oppvokst på Tagtvedt i Larvik, hadde sine seks første leveår i Brasil, men familien flyttet til Norge da hennes far fikk tilbud om jobb her.

Les også: Få på modellkurs

Miss Universe på heltid

Thamirys Christina, som for tiden bor sammen med sin kjæreste i Oslo, forteller at hun jobber heltid med sin deltagelse i Miss Universe.

- Dagene går med til mye trening, forberedelser til selve konkurransen, kontakt med media, og oppdateringer av min personlige blogg. Nå om dagen bruker jeg mye tid på å forsøke å skaffe meg personlige sponsorer. Jeg håper å finne noen butikker i Larvik som kan sponse meg, mot at jeg stiller opp og reklamerer for dem, forteller Thamirys.

- I tillegg til å forsøke å skaffe meg sponsorer som kan hjelpe meg i tiden fremover har jeg to fantastiske foreldre som hjelper og støtter meg, og jeg håper å lykkes med dette. Og så ser jeg frem til den dagen jeg får sjansen til å betale dem tilbake for alt de har hjulpet meg med.

Først finalekvalifisering

Alle jentene som deltar i Miss Universe Norge må først gjennom et obligatorisk kurs. Der får deltagerne en innføring i håndtering av media, trening i show walk, foto-posering til reklameoppdrag og representasjon, og de blir skolerte i å skulle «selge» seg selv. Blant annet gjennom blogging og bruk av sosiale medier.

Motivaction, som er den norske lisensinnehaveren av Miss Universe, kan fortelle at finaleuttaket, som blir gjort i begynnelsen av april, er basert på hva jentene har samlet av poeng gjennom kursing, trening og en rekke andre forberedelser som må til. Hele 70 prosent av innsatsen i konkurransen skjer før finaleuttaket.

- Nå er først målet å få en de tolv plassene i den norske finalen, slik at jeg kan ta enda ett skritt nærmere den store drømmen, sier Thamirys.

- Hva tenker du om alle som er kritiske til slike skjønnhetskonkurranser?

- En konkurranse som dette handler om mer enn bare utseende. Vi bedømmes også på hvordan vi har brukt tiden før konkurransen. Blant annet hvordan vi jobber med vårt kandidatur gjennom media og i våre blogger. Å være med på noe som dette gjør at man blir tryggere på seg selv og får bedre selvtillit, sier hun.

Les også: Klara jakter på misser i Vestfold

International finale i Brasil?

- Jeg har hørt rykter om at årets internasjonale finale kanskje skal være i Brasil. Det hadde jo vært kjempemorsomt, spesielt siden det er der jeg kommer fra, og fortsatt har mye av min familie.

Sist gang ei jente fra Larvik representerte Norge i den internasjonale Miss Universe konkurransen, var 2010 i Las Vegas i USA, da Melinda Elvenes kvalifiserte seg gjennom å vinne Frøken Norge.

- Uansett utfall, ønsker jeg å satse hardt for å kunne jobbe som modell i fremtiden. Skulle jeg ikke lykkes med det, får jeg vel heller dra tilbake på skolebenken. Der kunne jeg i tilfelle godt tenke meg en utdannelse innen design, makeup eller mote. Det er nemlig i den verdenen jeg vil være i fremtiden, avslutter Thamirys entusiastisk.

Den internasjonale finalen i Miss Universe, som er eid av Donald Trump, blir arrangert i november måned, med 180 land representert og over én milliard TV-seere på plass.

Den norske finalen arrangeres på Kragerø Resort, helgen 27.-29. juni.

Artikkeltags