The Shop konkurs

Omsetningssvikt: Eierne og driverne av The Shop i Prinsegata i Larvik, Anders Wallin Pettersen (t.v.) og Martin Andersen, måtte med tungt hjerte innse at de ikke kunne drive butikken videre. Nå håper de noen vil føre konseptet bak den populære ungdomsbutikken videre. (Foto: Erik Berge)

Omsetningssvikt: Eierne og driverne av The Shop i Prinsegata i Larvik, Anders Wallin Pettersen (t.v.) og Martin Andersen, måtte med tungt hjerte innse at de ikke kunne drive butikken videre. Nå håper de noen vil føre konseptet bak den populære ungdomsbutikken videre. (Foto: Erik Berge)

Artikkelen er over 8 år gammel

Den populære skatebutikken er konkurs etter en dramatisk omsetningsnedgang de siste månedene.

DEL

Eierne forsøkte i det lengste å skaffe til veie frisk kapital, men måtte ta den tunge beslutningen tirsdag.

Prosjektet og butikken The Shop har vært et heftig innslag i bybildet siden 2006, men nå er det slutt. Omsetningssvikt og vedvarende underskudd veltet driften og selskapet ble slått konkurs tirsdag denne uka.

The Shop, som selger skate-, ski- og brettutstyr, opplevde en dramatisk nedgang i omsetningen fra desember og fram til mars og drev på det siste på kreditors regning. Da måtte eierne og gründerne bak The Shop, Anders Wallin Pettersen og Martin Andersen, kaste inn håndkleet.

– Vi har pushet grenser helt fra starten av og hatt en enorm vekst. Vi har tråkket i en del feller underveis, noe som har ført til at vi aldri har hatt en solid økonomisk plattform, sier Andersen.

Egenkapitalen har vært svak og selskapet hadde dermed ingen reserve å tære på når det buttet ekstra. Underskuddene de siste årene ble for tungt å bære.

– Vi har jobbet en stund med å få friske penger inn i selskapet, opplyser Wallin Pettersen, som var daglig leder i The Shop.

Dette forsøket mislyktes.

– Det er tungt, men en nødvendig beslutning, sier Andersen.

De to kunne ikke drive videre på kreditors regning og satse på at omsetningen ville ta seg opp.

I 2009 hadde The Shop AS en omsetning på 9,3 millioner kroner. Underskuddet var på 371.000 kroner.

Bobestyrer, advokat Sigurd Ihlen, opplyser at banken har pant i varelager og driftstilbehør. Bankens krav overstiger verdiene på varelageret.

The Shop har bidratt til en rekke arrangementer i Larvik og har vært en pådriver bak ønsket om å stifte en egen klubb for ski og snowboard i Larvik. De bidro også til å få skateboardklubben oppe og gå igjen. Butikken i Prinsegata i Larvik sentrum har også vært et samlingssted for ungdommer.

The Shop var en pådriver for å få skateparken etablert i Larvik.

– Med tanke på alt det vi har opparbeidet utenom butikken, er dette trist på mange plan. Det var med tungt hjerte vi tok denne avgjørelsen, påpeker Andersen.

De to håper nå at noen kjøpe konkursboet og drive butikken videre.

– Vi håper at noen vil føre konseptet videre. Vi vil ikke at dette skal dø. Det ligger en stor butikk der - det er bare å slå på lyset og kassa, sier Wallin Pettersen, og fortsetter:

– Larvik trenger en ungdomsbutikk.

De håper nå at denne type samlingssted og pådriver for arrangementer for ungdom, blir drevet videre.

Eierne jobber nå med å finne noen som vil ta over. Klarer de ikke det, vil kreditor kreve opphørssalg i nær framtid.

– Vi har kort tid på oss, opplyser Wallin Pettersen.

The Shop hadde ønske om å være en del av åpningen av skateparken og arrangementet Larvik Open. I år vil det også bli arrangert NM i skating i den nye parken - arrangementer som ville vært gode inntektskilder for butikken.

Nå sier de isteden farvel til faste kunder.

– Vi vil takke alle kunder og det gode brettmiljøet. Vi har hatt det veldig gøy. Hvis man står på, er det lett å få med folk på samarbeid i Larvik, sier eierne, som er skuffet over at de ikke fikk til butikkdriften.

Artikkeltags