Gå til sidens hovedinnhold

TINE trekker reklamefilm med Jan Høeg

Artikkelen er over 8 år gammel

Da TINE ble klar over at larviksmann Jan Høeg er en profilert innvandringsmotstander, valgte de å trekke reklamen for kulturmelk, der Høeg spiller en viktig rolle.

Flere medier har mandag ettermiddag skrevet om TINEs reklamefilm der Jan Høeg fra Larvik er en av de sentrale personene.

Høeg har bakgrunn som en profilert innvandringsmotstander. Han var blant annet Arne Myrdals pressetalsmann da Myrdal arrangerte møter rundt 1990. Mange av disse møtene endte med slagsmål.

Høeg er fortsatt nestleder og pressetalsmann i Folkebevegelsen mot innvandring.

I en pressemelding mandag kveld skriver TINE at de beklager sterkt at de har benyttet seg av en skuespiller som er tilknyttet en organisasjon med holdninger som ikke er forenelig med selskapets verdier.

Filmen slik den fremstår nå vil ikke bli vist mer på tv, melder TINE.

TINE har laget filmen i samarbeid med reklamebyrået Try og det er Try som har stått for castingen.

- Men hva som kommer på skjermen er til slutt er TINEs ansvar, skriver pressekontakt Øystein Syrstad i TINE i pressemledingen.

- Det er for meg helt ubegripelig at de trekker reklamefilmen. Jeg forstår ikke deres forklaring på hvorfor de gjør det, sier Jan Høeg til ØP Nett.

- Men det er heller ikke noe problem for meg at TINE nå kryper i skjul. De er vel redde for denne rasisme-plapringen, sier Høeg.

TINE sier de vil skjerpe inn rutiner for kvalitetssikring av reklame og at de vil stramme inn kravene som blir stilt til sine leverandører på dette området.