Dødsulykke på Rjukan - fem personer involvert

Foto: RA

Foto: RA

Artikkelen er over 1 år gammel

TINN: Fem personer ble alvorlig skadet da en bil kjørte inn i en fjellvegg på vei opp mot Gaustatoppen. Politiet bekrefter at det skal være snakk om en dødsulykke.

DEL

(Telemarksavisa) SISTE: Politiet bekrefter klokken 15.10 at det er snakk om en dødsulykke. Nødetatene jobber på stedet. Politiet jobber også med å varsle pårørende til de involverte.

– Jeg kan bekrefte at det er en dødsulykke. Utover dette kan vi ikke si noe mer akkurat nå, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Politiet melder også at veien blir sperret i lang tid fremover. Ingen får passere ned til Rjukan fra Gustatoppen, og ikke opp fra Rjukan. - Veien vil bli sperret i lang tid, melder operasjonsleder ved 15-tiden.

Kjørte i fjellveggen

Det var ved 14-tiden, søndag ettermiddag, at nødetatene fikk melding om at en bil hadde kjørt i fjellveggen på vei opp mot Gautsatoppen på Rjukan.

Politiets operasjonsleder meldte at det kun var en bil involvert i ulykken. I bilen satt det fem personer. Det kom tidlig melding om at en av personene satt fastklemt i bilen.

Politiet kjenner til hvem som eier bilen, og jobber med å komme i kontakt med pårørende. De jobber også med å avhøre vitner og komme i kontakt med flere som kan forklare hva som har skjedd.

– Det er en bil som har kjørt inn i en fjellvegg, utover det vet vi ikke mer om hva som har skjedd. Om noen har opplysninger til politiet, ønsker vi at de tar kontakt med oss, sier Hunshamar.

Blir stengt på stedet

Både ulykkesgruppen til Statens vegvesen og kriminalteknikere er sammen med luftambulanse sendt til ulykkesstedet.

Inntil videre får ingen passere ned til Rjukan fra Gaustatoppen, og heller ikke opp fra Rjukan langs fylkesvei 651, mens nødetatene jobber på stedet.

– Dette er en meget alvorlig ulykke, og veien vil bli stengt i lang tid, sier Hunshamar.

- Det var i siste svingen på vei ned fra fjellet at bilen kjørte ut av veien og traff fjellveggen, sier TAs fotograf på stedet.

TA kommer tilbake med mer.

Artikkeltags