Bjørkelangen/Oslo (NTB-Elin B. Øvrebø): To jenter på 11 og 13 år døde etter at de lørdag ble påkjørt da de var ute på tur med hest og sulky ved Bjørkelangen i Akershus.

11-åringen døde natt til søndag. Søndag formiddag døde også 13-åringen. Begge jentene fikk alvorlige hodeskader i ulykken og var bevisstløse da de ble fløyet til Ullevål sykehus.

Påkjørsel bakfra

Ulykken skjedde på fylkesvei 229, rundt fire kilometer sør for Bjørkelangen i 14.30-tiden lørdag. Ekvipasjen kjørte ifølge politiet nordover. Påkjørselen skjedde bakfra, men utover dette vet ikke politiet hva som har skjedd.

– Det eneste vi vet, er at det av en eller annen grunn har skjedd en kollisjon mellom bilen og sulkyen, som begge kjørte i samme retning. Så vidt vi vet var det ikke spesielt glatt på stedet. Det er heller ikke en spesielt trafikkert vei vi snakker om, i alle fall ikke i helgen. Det vi vet er at føreren kom fra en 80-sone, og at 60-sonen begynner omtrent der ulykken skjedde, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland til NTB.

Føreren av bilen var en mann i 40-årene fra Aurskog-Høland. Han kom ikke til skade i ulykken, men er sterkt preget av det som skjedde. Bilføreren er ifølge politiet foreløpig kun avhørt på ulykkesstedet, og skal inn til nytt avhør når formen hans tillater det.

Siktet for uaktsom kjøring

Politiet har foreløpig avhørt to vitner, begge kom til stedet etter ulykken. Bilføreren som krasjet med jentenes sulky har avgitt en blodprøve og fått førerkortet beslaglagt. Politiet skal ikke ha mistanke om promille eller kjøring i påvirket tilstand.

– Han er rutinemessig siktet i saken ettersom han har avgitt utvidet blodprøve. Den foreløpige siktelsen lyder på uaktsom kjøring, men den kan endres. Det kan ta en stund før siktelsen er klar. Mannen har det tungt og ivaretas av kriseteam, sier lensmannen.

Engen mener det er for tidlig å spekulere på om at siktelsen kan bli utvidet. Det kan ta flere dager og kanskje uker før blodprøven er klar, ble det sagt på pressekonferansen lensmannen i Aurskog-Høland holdt søndag ettermiddag.

Det skal ikke ha vært vitner til selve ulykken. Politiet snakker med personer som skal ha vært i nærheten like før påkjørselen.

Både Statens vegvesen og politiet gjorde flere undersøkelser på ulykkesstedet lørdag. Mandag fortsetter etterforskningen for fullt, opplyser lensmann Engen. Blant annet skal mannen avhøres og bilen undersøkes. Politiet mener også det kan være vitner som ennå ikke er avhørt i saken. (©NTB)