(Tønsbergs Blad)

– Det er deilig å ta på og leke med. Jeg har sett mange Youtube-videoer av dette. Derfor tenkte jeg det hadde vært moro å prøve. For noen uker siden var det første gang jeg fikk til å lage bra slim. Da med hjelp av pappa, forteller 10 år gamle Isabelle.

– For å lage det beste slimet må man ha mange ingredienser, legger hun til.

– Det ser ekkelt ut

Men man kan også lage litt enklere varianter.

– Jeg bruker linsevann, barberskum, konditorfarge, Spenol hudkrem, lim og noe pulvergreier – natron tror jeg det heter, sier 10-åringen.

– Men er ikke dette klissete og ekkelt å lage?

– Det ser ekkelt ut, men det er veldig gøy å leke med. Også kan du ha i glitter i for at det skal bli fint, sier hun.

LES OGSÅ: Mina (13) bakte det beste rugbrødet

Ser trenden på nært hold

Noen som merker den klissete trenden godt er blant annet de som selger linsevann.

– Vi selger ekstra mye linsevann for tiden. Til folk som skal lage slim. Det er borsyre i linsevannet - som er en av ingrediensene i slimet, forklarer butikksjef Hanne Them-Enger hos Specsavers i Tønsberg.

 

Butikkansatte hos optikere vi har vært i kontakt med forteller at de aldri har bestilt så mye linsevann som nå. Til tider har det vært så stor etterspørsel etter dette at leverandøren også har gått tom. Slim-trenden som startet for fullt i sommer fortsetter og fortsetter.

LES OGSÅ: Barna kom med julesnøen til Torvet

Pass på

Hanne Them-Enger oppfordrer folk til å være varsomme.

– Selv om linsevann er ment for linser – så har ikke vi noe spesielt imot å selge det til folk som lager slim. Men det er viktig at voksne er med barna og passer på, og at man følger oppskriften på hvordan slimet lages, understreker butikksjefen.

LES OGSÅ: Vi føler oss ikke trygge når vi kjører i mørket

I videoen under ser du hvordan slimet blir til slutt