(Tønsbergs Blad)

TØNSBERG: Tvert imot, faktisk.

– Jeg glemmer aldri synet av ei jente på 10-11 år som pakket opp et sett med ullundertøy. Hun satt og strøk det med hånden igjen og igjen og sa: «Dette er den fineste gaven jeg noen gang har fått».

Det forteller Heidi Tanum fra Krisesenteret i Vestfold, en av mottakerne av gavene som samler seg opp under treet på Quality Hotell Oseberg og Quality Hotel Klubben nå før jul.

Hårete mål

Julegaveaksjonen har holdt på i noen år allerede. Dette er en sentral kampanje som Choice-hotellene står bak. For hver gave gir Choice 10 kroner til UNICEF.

I år satser hotellsjef på Quality hotel Øyvind Hagen og kollega Jeanette Christoffersen på Quality hotel Klubben enda friskere.

– I år har vi satt oss et mål om 5000 gaver, sier Hagen.

Det er dobbelt så mange som tidligere år.

Barnehager, skoleklasser, butikker og øvrig næringsliv kan levere gaver til Klubben og Quality. Alle gaver må registreres i resepsjonen.

Les også: Har et hjerte for byen

Åpnet sparegrisen

Representanter fra kommunen, Frelsesarmeen, Røde Kors, Krisesenteret, Barnevernet, handelsstanden og Rotary har samlet seg rundt juletreet i foajeen på Quality. Stemningen er varm og energisk. Mottakerorganisasjonene skryter av gjennomføringen av gaveaksjonen fra hotellenes side tidligere år. Anne Liten Myhren fra Tønsberg sentrum forteller hvordan hun ble inspirert til å delta.

– Det kom en gutt inn i butikken med sparegrisen sin. Han fikk hjelp av moren til å låse opp grisen, og så gikk han lenge rundt i butikken før han bestemte seg for hva han skulle kjøpe. Gaven skulle han levere her på hotellet til noen som ikke har så mye, forteller Myhren, som i år dropper facebook-julekalender til fordel for gaver under treet på hotellet.

Les også: Lys og kos eller kjas og mas?

Gaver til eldre barn

– Jeg skulle ønske alle kunne se den gleden som vi opplever når vi deler ut disse gavene, sier Helge Østergreen i Frelsesarmeen, og benytter sjansen til å be om gaver til de litt eldre barna og de voksne også.

– De fleste kjøper gaver til små barn. Men voksne og barn fra 15-18 år trenger også en oppmerksomhet til jul, fortsetter han.

Les også: - Barnetrygden bør heves

Frist 15. desember

I år er Rotary med på aksjonen. De skal hjelpe til med merking og pakking av gavene.

Gavene blir registrert, sjekket og pakket på hotellet. De som leverer gavene trenger ikke pakke dem inn, men gavene bør merkes med alder og kjønn.

Gavene skal være nye. Frem til 15. desember kan gavene leveres på hotellene.