Siste dager med skøytebanen – trosser varmegradene

Siste innspurt: Arne Nicander, til venstre, og Trond Sjøblom fra kommunalteknikk forsøker å holder skøyteisen på Torget klar ut måneden.

Siste innspurt: Arne Nicander, til venstre, og Trond Sjøblom fra kommunalteknikk forsøker å holder skøyteisen på Torget klar ut måneden. Foto:

Torsdag morgen var det vann i overflaten på skøytebanen på Torget. Arne Nicander i kommunalteknikk sier til ØP at skøytebanen nok synger på siste verset for i år.

DEL

– Vi har i utgangspunktet avtale om å holde banen åpen for bruk ut mars, men været får vi ikke gjort noe med.

– I dag er nok den vanskeligste dagen med temperaturer opp mot 15 grader, men vi håper å klare å holde banen åpen noen dager til, sier Nicander til avisa.

Ny suksess

Skøytebanen på Torget har vært en stor suksess siden den åpnet for drøyt to år siden.

I sin tredje sesong har banen igjen trukket til seg unge og voksne skøyteløpere daglig, og i år har mange skoler og barnehager lagt undervisningstimer til Torget.

– Vi har inntrykk av at banen fortsatt er like populær, og det er flott at mange lærere velger å ta med elevene hit for fysisk aktivitet.

– Også mange barnehager har vært på besøk i år, og det er flott at vi kan gi muligheter til utendørs aktiviteter på denne måten, sier han.

Skøytebanen i Larvik har blitt lagt merke til over hele landet, og flere andre byer har fulgt etter med tilsvarende tiltak.

– Det er flott at dette tiltaket har gitt så god respons som det har, sier Arne Nicander.

Les også: Ikke til byen når det regner? Da har Paal Espen løsningen!

(artikkelen fortsetter under bildet)

Koste seg: Tre generasjoner på glattisen på Torget tidligere i vinter. Fra venstre: Eirik, Anders, Astrid og Hans Petter Helstad

Koste seg: Tre generasjoner på glattisen på Torget tidligere i vinter. Fra venstre: Eirik, Anders, Astrid og Hans Petter Helstad Foto:

Daglig vedlikehold

Så å si hver dag i vinter, med unntak av dager da mannskapene til kommunalteknikk har måttet prioritere snømåking, har etatens folk vært på plass grytidlig på morgenen for å klargjøre banen til bruk.

– Det har vært helt nødvendig. Daglig vedlikehold er helt nødvendig for å ha banen i en slik stand at folk vil bruke den, sier Nicander.

Åpent for arrangement

Torsdag har Larvik By arrangement på Torget, og Arne Nicander sier hans folk vil gjøre sitt beste for å ha banen klar til dette, på tross av de neste sommerlige temperaturene som varsles utover dagen.

– Så skal det bli litt kaldere igjen, og vi har som håp å klare å holde avtalene med å holde banen åpen ut måneden.

– Så blir den pakket ned fram til desember, sier Nicander.

Artikkeltags