Gå til sidens hovedinnhold

Trailer på tvers på Bommestad

Artikkelen er over 11 år gammel

Måtte hjelpes på veien igjen av Viking. Se flere bilder inne på artikkelen.

Fastkjørte trailere på Rauanveien mellom Bommestad og Hegdal er en gjenganger for Larviks bilbergere.

Til tross for flere skilt som - på grunn av veiens mange bratte bakker og dens begrensede bredde - advarer tungtransportsjåfører mot å kjøre der, setter flere vogntog seg fast der hver eneste vinter.

Mandag skjedde det igjen. Men denne gangen rakk ikke kjøretøyet å komme seg til det første skiltet engang.

- Det var en svensk trailer som var på vei til Hegdal. I et felt i den første bakken er det veldig glatt for tiden, og da sto den plutselig på tvers av veien. Dermed måtte vi komme og rette opp kjøretøyet igjen, før han ble guidet videre via Gloppebrua, forteller Viking Larviks Kjell Arild Lysebo.

- Det hadde nok vært en fordel om skiltet ble flyttet lenger ned i bakken, slik at sjåførene kunne bli obs på den smale og kuperte veien før de rekker å sette seg fast, foreslår han.

Etter en uke hvor bilbergerne har jobbet dag og natt, har imidlertid starten på denne uka vært langt roligere, ifølge Lysebo.

- Forrige uke var det helt ekstremt mye å gjøre på grunn av de vanskelige værforholdene, men nå har mildværet bidratt til å fjerne isen mange steder. Nå håper vi selvsagt at gradestokken vil holde seg på plussiden de kommende dagene.

Det vil derimot ikke være tilfelle, ifølge statsmeteorolog Øyvind Johnsen.

- Utover i uka vil det sakte, men sikkert bli kaldere igjen. Og allerede i morgen vil minusgradene dominere igjen. Torsdag og fredag vil temperaturene ligge rundt 5-6 minusgrader, opplyser han.