Gå til sidens hovedinnhold

Trailer vippet på veiskuldra i 15 minutter

Artikkelen er over 8 år gammel

Nok en trailer i GPS-fella i Larvik.

Og de som bor langs veien fortviler og forventer at noe blir gjort for å hindre flere ulykker.

En trailersjåfør fikk problemer på Rauanveien i Larvik torsdag ettermiddag.

Han kjørte over fra Bommestad, og i bunnen av en bakke møtte han på en annen bil. Han måtte stoppe langt utpå kanten av veien, og den løse grusen på veiskuldra gjorde at han begynte å vippe.

Sjåføren skal ikke ha turt å prøve å kjøre videre, men blitt stående i nesten ett kvarter før den polskregistrerte traileren sakte, men sikkert, tippet over på høyre side og utpå et jorde.

Den mannlige sjåføren kom seg selv velberget ut av traileren, uten skader.

Politiet kom til stedet rett før Viking og bestemte seg for å stenge Rauanveien mens bilbergingen pågikk.

Det er ikke første gang trailere og lastebiler har fått problemer på den smale Rauanveien.

De som bor langs veien håper at noe snart blir gjort for å hindre flere slike ulykker.

- Det er verst på vinteren. Vi har fått gjerdet ved huset vårt knust to ganger og jeg har vert vitne til alvorlige nestenulykker med barna i området, sier Irene Rauan som bor rett ved der traileren veltet torsdag.

- Det står skilt nede i bakken om at veien ikke egner seg for kjøring av større biler, men det er veldig mye kjøring her i forbindelse med industriområdene. Veien burde vært stengt for de store bilene, sier hun

- Spesielt morgen og ettermiddag er det mye arbeidstrafikk. Det er klart at det er en snarvei å kjøre her for mange, men vi som bor her forventer at noe blir gjort for å få en slutt på dette. Det er forferdelig å oppleve så mange slike hendelser her uten at noe blir gjort, sier Rauan.

Flere av de som bor i området fikk med seg trailervelten torsdag og de har alle et ønske om at politikerne nå får ut fingeren og bedrer veien i området.

- En løsning på problemet vil være å bygge ny bro over Lågen. Da vil det bli raskere å kjøre der til E18 enn over her, sier de fastboende.

Det er bruk av GPS som gjør at sjåførene kjører inn på veien, i stedet for å bruke en bredere vei inn til industriområdet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.