Trang lykke i Berg arbeidskirke

I full blomst: I går ble Berg arbeidskirke vigslet. Store og små møtte opp i hopetall for å innvie sin nye krike. Her er det sokneprest Adun Haga som ønsker velkommen.

I full blomst: I går ble Berg arbeidskirke vigslet. Store og små møtte opp i hopetall for å innvie sin nye krike. Her er det sokneprest Adun Haga som ønsker velkommen. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Biskop Laila Riksaasen Dahl sa det slik: Overfylt kaotisk og vidunderlig. I går ble Berg arbeidskirke vigslet. Syv hundre mennesker deltok.

DEL

Laila Riksaasen Dahl takket Gud for at Berg arbeidskirke var for liten. Sjelden har en lokal kirke rommet så mange mennesker, så mye ubetinget glede.

- Tenk å få være biskop og skulle forberede seg til en slik fantastisk høytid. Måtte mange få kjenne seg hjemme i dette farshus, sa en strålende opplagt biskop.

Det handlet om å komme hjem i går. Hjem til fellesskapet, samholdet, i bygdas nye storstue.

- Gratulere med dagen alle sammen. Dette har vi gledet oss lenge til.

Sokneprest Audun Haga var uforbeholdent lykkelig. I 1982 ble drømmen om ny kirke sådd. Siden har utallige dugnadstimer og urokkelig vilje gitt arbeidet næring.

- Denne kirken har menigheten jobbet for også da de trodde den ikke ville bli bygget. Og se på alle som er har kommet hit i dag. En stor takk til de mange som på forskjellig vis har gjort dette mulig, som gjør at vi er der vi er i dag. Dette handler om å høre hjemme et sted, hjelpe og støtte hverandre.

Gudstjenesten i Berg ble et herlig kaos. Mennesker overalt. I trapper, vinduskarmer, i kjeller og på kjøkken. Barn med rosa kjoler, foreldre som lette etter dem, ungdom som fniste da Wenche Knutson sang. Alle var der hele, hele bygda. Også fylkesordfører Tove Lisbeth Vasvik.

- Siden jeg er lokal, har jeg fulgt arbeidet med denne kirken på nært hold. Og det må jeg si; det er beundringsverdig den innsatsen som er lagt ned her. Se på alle folka som har kommet, det er utrolig flott. Det forteller meg at vi tok en riktig avgjørelse.

Mange deltok på gårsdagens vigsling. Havfruene sang, Kor Arti spredde humør, Berg skolekorps spilte taktfast og lokale talenter fremførte vakker klassisk musikk. Siden fortsatte festen, fylte alle rom i kirken. I kjelleren var det is og baluba for de minste.

- Det er gøy her, også er det veldig masse folk, forteller Birthe Tvetene (11).

Hun er en av mange, mange som skal være med å forme hverdagen i Berg arbeidskirke fremover.

- Vi kommer til å være mye her, jeg går i speideren skjønner du. Også synger jeg i kor.

- Vi skal holde konsert her nå snart, sier venninne Stina Gran (8).

- Jeg gleder meg jeg. Det er i februar. Også har vi fått is og sånn.

Birthe nikker ivrig. Smaker på atmosfæren i den nye kirken.

- Hva er det aller beste med kirken da?

Birthe smiler.

- Den er skikkelig kul. Mye kulere enn andre kirker.

Og vi lar de minste få runde av slik. For dem er det nå det hele begynner. Da sømmer det seg med en ordentlig kul kirke.

Artikkeltags