«Som første norske skute siden FRAM skal Berserk seile til Ross Shelfen, med verdens ende som sitt mål. Fra New Zealand går kursen gjennom «The roaring 40`s, The furious 50`s og screaming 60`s». Skuta er fullastet langt over lastemerket, men ishavsekspedisjoner krever mye utstyr og fuel.»

Dette skrev Jarle Andhøy på sin blogg før Berserk la av gårde på sin ekspedisjon til de nevnte sørlige breddegradene.

Stig Hatlo kjenner Jarle Andhøy og er selv en erfaren seiler, som blant annet co-skipper på båten Berge Viking som tok en 8. plass i Whitbread Round the World Race i 1982. Han mener utstyret om bord i Berserk og erfaringen til mannskapet betyr mye.

– De er utstyrt for å klare seg i et helvetes klima. Man skal ikke avskrive dem ennå, men det kan ta tid før man finner dem, sier Hatlo.

– Det er et enormt område å lete i, og en hvit båt med hvite seil i et hvitt område gjør ikke letingen enklere, sier han.

De siste dagene skal det ha blåst orkan i Rosshavet der Berserk oppholdt seg.

Natt til i går meldte Berserk-kaptein Jarle Andhøy fra om at han og Samuel Massey var i sikkerhet på land i Antarktis. Båten med tre menn om bord har nå vært savnet siden tirsdag morgen norsk tid da båten sendte ut nødsignaler.

– Det er mange mulige forklaringer på hva som kan ha skjedd. De kan ha funnet et ankringspunkt, eller så kan de ha seilt ut til havs på grunn av vindforholdene. Dersom de har vært uheldige inne ved land kan de ha fått vinden i ryggen slik at båten har blitt knust. Men dersom dette har skjedd vil jeg tro at de har kommet seg i land og sitter et sted å fryser, sier Hatlo.

Han ønsker å understreke at det ennå ikke er noen grunn til å tro at båt og mannskap har gått ned.

– I slike farvann er det også farlig dersom det begynner å ise på båten. Det opplevde vi da vi var der med Berge Viking, saltvannet frøs fast rundt omkring på hele båten og ripa så ut som en skigard. Så mye is gjør båten ekstremt tung og da blir det veldig farlig, sier Hatlo.

Hatlo forteller at Jarle Andhøy som 19-åring kom til ham for å få gode råd før sin første ekspedisjon.

– Folk flest vil nok kalle slike ekspedisjoner for galskap, men man gjør ikke slikt uten å vite hva man holder på med. Jarle er en svært dyktig sjømann og det sier han at skipperen som er igjen om bord i båten også er. Dessuten har Jarle Andhøy alltid flaks, sier Hatlo.