Thea Mørk gir opp håndballkarrieren grunnet skadeproblemer.

27-åringen avbryter kontrakten med København og avslutter håndballkarrieren, melder TV 2.

– Det er veldig trist, men jeg føler meg ferdig. Jeg orker ikke mer, sier Thea Mørk til kanalen.

– Jeg har hatt så mange skader, men likevel håpet så mye på å få være med i mesterskap. Når jeg endelig var der tålte ikke kroppen det heller. Jeg blir sliten av å måtte ta så mange hensyn til en kropp som ikke spiller på lag. Jeg føler jeg ikke er konkurransedyktig.

Tvillingsøsteren til Nora Mørk har en lang historie med skader bak seg.

Hun har røket korsbåndet tre ganger. Fire ganger har venstre skulder vært ute av ledd. I tillegg har hun hatt en rekke betennelser, strekkskader og overtråkk.

Hergeirsson synes det er leit

Landslagssjef Thorir Hergeirsson hadde fått beskjed i forkant om Mørks valg.

- Jeg fikk vite det litt før, men min reaksjon er at det er veldig leit, for Theas del, Hun følte at hun egentlig hadde noe igjen, i med tanke på det hun kunne fått oppleve i sin karriere. Samtidig er det jo sånn at når man vet hvilke utfordringer hun har hatt med skader gjennom sin seniorkarriere og juniorkarriere, så har jeg forståelse for den avgjørelsen hun har tatt, sier han til Nettavisen.

- Jeg respekterer den avgjørelsen, men det er veldig leit. Spesielt for Thea som har hatt en drøm om å oppleve noe mer på banen, sier Hergeirsson.

Han mener motgangen Mørk har hatt gang på gang, med skader, har gjort at hun nå hat fått nok og valgt å legge opp.

- Det er dessverre sånn at skadene stopper spillere innenfor håndball og flere idretter på ulike tidspunkt. 27 år er ingen alder i internasjonal håndball. Mange spillere holder på til de 40, forutsatt at helsen holder. Den indre motivasjonen til Thea har vært sterk i mane år, men hun har hatt såpass mye avbrudd gjennom årene at hun aldri har helt kunnet konkurrere om en plass på landslaget. Nå fikk hun sjansen, men ble dessverre nok en gang avbrutt av en ny skade. Det er viktig trist. Men det går an å forstå det, sier islendingen.

Skaden Mørk pådro seg i forkant av EM, var i utgangspunktet ikke så alvorlig, det var snakk om en kjenning i lysken, men Hergeirsson tror det var nok til å få Mørk til å ta en avgjørelse.

- Det var nok dråpen som fylte begeret, og fikk det til å renne over, sier han.

Hammerseng: - Fryktelig trist

Gro Hammerseng-Edin, den norske landslagslegenden og eksperten, som har spilt mange sesonger med Mørk i Larvik og kjenner kantspilleren bedre enn mange, sier følgende om 27-åringens avgjørelse:

- Min reaksjon er at jeg synes det er fryktelig trist på hennes vegne. Jeg vet hvor inderlig hun skulle ønske at kroppen hadde spilt mer på lag med henne. Etter å ha snakket med henne opplever jeg like fullt at dette er det rette valget for henne nå og støtter henne 100 prosent i det, sier hun til Nettavisen.

- Jeg har et godt innblikk i hvor hardt hun har jobbet for å komme tilbake igjen og igjen. Kan ikke si annet enn at jeg forstår at det er grenser for hvor lenge hun orker og vil utsette seg for den mentale og fysiske påkjenningen. Håper og tror på at dette valget vil kjennes som et godt valg for henne.

Nå skal Mørk satse på studier, skal etter planen være ferdig med en master i fornybar energi våren 2020.

Thea Mørk var med da LHK vant Champions League i 2011, og spilte totalt 18 landskamper. Hun forlot LHK i sommer, og gikk til danske København.