Politiet leter etter to kvinnelige tyver

BREVIK SYKEHJEM: Politiet var både innom Vest-Bamble sykehjem og her på omsorgsboligene i Cochs gate i Brevik.

BREVIK SYKEHJEM: Politiet var både innom Vest-Bamble sykehjem og her på omsorgsboligene i Cochs gate i Brevik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

BAMBLE: Politiet er på leting etter to kvinner av utenlandsk opprinnelse

DEL

(Telemarksavisa) SISTE klokken 19.00: Leter etter Mercedes

Det melder politiet via Twitter like etter klokken 17 søndag ettermiddag.

Tyveri fra to ulike steder

– Vi ser etter to damer av utenlandsk opprinnelse som har foretatt tyveri fra henholdsvis Vest Bamble sykehjem og på adressen Cohsgate i Brevik, opplyser politiets operasjonsleder Jørn Gustav Larsen.

Begge forholdene skjedde i løpet av den siste timen.

- Vi fikk først beskjed om at to damer hadde vært inne på rommet til et eldre ektepar på Vest-Bamble sykehjem og stjålet noen gullringer. En halv time senere fikk vi telefon om at også der hadde det vært to kvinner inne i en omsorgsbolig i Cochs gate i Brevik. Der forsøkte noen å holde de fysisk igjen, men kvinnene greide å slippe unna. Dette er høyst sannsynlig de samme kvinnene, sier Larsen.

Kamuflasjefarget?

Den ene av damene skal ha mørkt hår med hestehale i en tull bak, hun har på seg boblejakke muligens i en grønn kamuflasjefarge.

- De snakket dårlig norsk og var mørke i huden, ikke veldig mørke men ialfall ikke norske. Vi tror de er mellom 20 og 30 år, muligens nermere 30, sier operasjonslederen.

Ønsker tips

Politiet søker nå i området.

– De to kvinnene kjører mest sannsynlig bil. De kan ikke ha kommet seg fra Vest-Bamble til Brevik på en halvtime uten å ha hatt et kjøretøy, men vi har ingen opplysninger om hva slags bil de har foreløpig, sier operasjonslederen.

Noe av det samme har også skjedd i Grimstad. Politiet undersøker nå om det er de samme to kvinnene som tidligere på søndagen tok seg inn i omsorgsboliger i Grimstad i Aust-Agder ved å utgi seg for å være sykepleiere.

Mørk Mercedes

Ved 19-tiden melder politiet om at de leter etter en Mercedes.

- Bilen vi ser etter er en mørk tyskregistrert Mercedes. Den aktuelle bilen ble sett på Shell Stokkebakken, og da satt det fire voksne og ett barn i bilen. Den samme bilen ble sett utenfor adressen i Cochsgt i Brevik, opplyser operasjonsleder.

For tips til politiet: Ring 02800.

Artikkeltags