Gå til sidens hovedinnhold

Ukontrollerte badegjester

Artikkelen er over 14 år gammel

Mange foreldre bruker Farrishallen som «dumpingplass» for sine 10 til 15 år gamle barn under gratiskveldene på mandager og tirsdager. |

Nå svarer badevaktene i svømmehallen med tiltak for å få bukt med de ukontrollerte badegjestene.

Problemet startet for flere år siden, men har toppet seg i høst. Ukontrollerte unger, høyt støynivå og voldsom lek, hærverk, stjeling og mye stygg ordbruk, er bare noen av de mange problemene badevaktene må hanskes med.

- Vi ser alvorlig på situasjonen. Og det er ikke bare de ansatte det går utover. Mange badegjester har sluttet å komme, melder badevaktene.

Ansatt Anette Christensen har til og med opplevd og bli truet av en av badegjestene, da hun ikke kunne slippe vedkommende inn på grunn av for mange gjester.

- Vår jobb er ikke å megle og styre. Vi vil gjerne bruke tiden vår på annet enn å oppdra barn. Vi skal sørge for sikkerhet i bassenget, sier Christensen.

For daglig leder i Farrishallen, Gerd Nesse, har problemet vært så stort at hun på et tidspunkt har måttet sykemelde seg.

Hun håper foreldrene også kan bidra til å få bukt med de bråkete badegjestene i alderen 10 til 15 år.

- Mange foreldre bruker Farrishallen som «dumpingplass». Foreldrene setter igjen ungene og henter dem når kvelden kommer, selv om vi har begrenset badetid på en time, sier lederen.

Sammen med idrettssjef i kommunen, Jørgen Olsvoll, har hun nå satt i gang tiltak, for å bedre arbeidssituasjonen, og for å gjøre bassenget til en hyggelig og trygg plass å komme til.

- Vi har allerede styrket bemanningen med to personer, og håper å få inn en tredjemann til uka. Disse må vi alle sette i garderober og dusjer, for det er ofte der bråket starter, sier Olsvoll.

I tillegg til økt bemanning, skal de ansatte i Farrishallen bli strengere med hvem de slipper inn.

- Fra nå av kommer vi til å nekte adgang på ubestemt tid til de som lager bråk, sier Nesse.

Det er spesielt på mandager og tirsdager at urokråkene dukker opp. Da er det nemlig gratis adgang for gutter og jenter å bade i Farrishallen. Nå blir denne friheten innskrenket, i håp om å få mer kontroll på badegjestene.

- Vi har innført at de unge som bader skal være i følge med en voksen i badet på mandager, sier Osvoll.

Nesse tror også foreldrene kan gjøre noe for å få slutt på bråket.

Foreløpig har det ikke vært nødvendig å kontakte politiet, men ved ett tilfelle har det nesten vært håndgemeng i garderoben, kan de ansatte fortelle.

Neste fredag er det offisiell åpning av Farrishallen, som er pusset opp for ti millioner kroner det siste året. Det er med blandede følelser de ansatte skal feire åpningen.

- Ellers i uka er det veldig trivelig her. Det er synd at noen få skal ødelegge for så mange, sukker Gerd Nesse.