Ulik forklaring rundt svart arbeid

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Flere av kundene som forklarte seg under rettssaken mot vaskekona (49), fortalte at de både betalte henne kontant og over bank. Timeprisen for rengjøringen lå på rundt 150 kroner, mens andre lå noe under. Kvinnen krevde som regel også betaling for kjøregodtgjørelse, gjerne en fast sum på 100 kroner.

På spørsmål fra aktor under rettssaken, om de trodde hun var en privatperson eller om de benyttet seg av et firma, svarte flere av kundene ulikt.

– Det var i grenseland om hun drev firma eller om det var privat, fortalte en kvinne (54).

Andre erkjente at de skjønte det var «svart». En kunde som brukte vaskekona i åtte til ti år, hevdet hun trodde det var et firma. Kunden fortalte at hun ikke fikk kvittering.

– Timeprisen var så pass høy at jeg regnet med at det var et firma, fortalte kvinnen, som betalte 150 kroner timen pluss 100 kroner i kjøregodtgjørelse.

Andre kunder fikk «kvitteringer», i form av lapper der det sto hvilket arbeid vaskekona hadde utført i hjemmet deres.

Skatteetaten vil nå følge politiets undersøkelser i saken. I henhold til en regel som ble innført i 2011, kan skatteetaten innkreve ubetalt moms på innkjøpte tjenester over 10.000 kroner ved kontant kjøp.

– Vi vil ha kontakt med politiet og vurdere eventuelle kontroller, sier avdelingsdirektør for Skatt sør kontroll, Karl Olav Valen.

Artikkeltags