13 til sykehus etter hesteulykke

VELTET: Det var hestevogna i bakgrunnen på bildet som veltet.

VELTET: Det var hestevogna i bakgrunnen på bildet som veltet. Foto:

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Hestevogn veltet under den årlige sommerleiren ved Oslofjord Convention Center.

DEL

(Tønsbergs Blad) I alt 13 personer er kjørt til sykehus etter en ulykke med en hestevogn ved Oslofjord Convention Center i Stokke.

Tre ble kjørt med ambulanse med ukjent skadeomfang, mens 10 ble hentet av maxitaxi og fraktet til sykehus for sjekk, melder politiet i Vestfold.

Ifølge politiet skal ulykken ha skjedd i forbindelse med et arrangement på stedet.

– Hestevognen veltet i en sving. I ekvipasjen var det to kusker og 15 passasjerer, opplyser politiet. Det var både barn og voksne i vogna da ulykken skjedde.

Nødetatene ble varslet ved 14.30-tiden.

– Hendelig uhell

– Vi hadde kjørt 10-15 turer i dag allerede, da uhellet skjedde, og det var et hendelig uhell, forteller Anders Lefdal ved Lefdal rideskole i Tønsberg.

De har i mange år vært innleid til å underholde med ridning og kjøring med hestevogn på den årlige sommerleiren ved Oslofjord Convention Center (OCC).

– Vi skulle snu på en tur. Alt skjer i veldig slow motion – hestene skritter rolig i en sving, men noen av dem som er oppe i vognen flytter seg til høyre side slik, at den fikk overvekt. I en sving veltet vogna over, akkurat slik en båt kantrer, hvis alle sitter på samme side, forklarer Lefdal.

Han var veldig lei seg for uhellet men roser alle som var til stede og som kom til etter uhellet, for profesjonell håndtering.

– Det er veldig beklagelig. Dette skal være en gledens dag for barn og unge. Det som er bra er at alle her er profesjonelle, både alle ved OCC og ambulanse og politi som kom til, sier Lefdal.

– Ingen stor dramatikk

Ifølge Lefdal ble tre stykker ble kjørt til legevakt med ambulanse, ett barn og to voksne.

– Jeg har ikke helt oversikt over skadeomfanget, men det var ikke noen stor dramatikk. En slo seg litt på nesa, og en som slo seg litt i nakken, men det var leger som tok seg av de skadde, sier Lefdal.

Nils Vedvik ved OCC forteller at det er en rolig dag med mange aktiviteter for barna under sommerleiren torsdag.

– Vi har leid inn folk og hester fra en lokal rideskole, og så har det vært et lite uhell, sier Vedvik.

Rundt 10.000 mennesker fra over 30 land deltar på årets sommerleir ved OCC.

Tips Oss
SMS: OPTIPS til 2005 Telefon: 800 82 000 redaksjonen@op.no

Artikkeltags