I en uke er gründer Thea Myhrvold til stede i Singapore der hun konkurrerer med 17 andre kvinner i konkurransen cartier womens initiative. De 18 deltakerne representerer seks regioner i verden, og det skal kåres en vinner for hver region.

– Jeg er en av tre kandidater som representerer Midtøsten og Nord-Afrika, og denne uka her i Singapore er veldig intensiv, sier Myhrvold.

Tilbyr undervisning og studiehjelp

Firmaet Myhrvold har bygget opp i Dubai har som forretningsidé å tilby global online undervisning, der hvem som helst kan komme i kontakt med personer verden over som tilbyr undervisning og studiehjelp en-til-en. Man betaler for den tiden man faktisk benytter seg av hjelpen.

Utgangspunktet for Myrvolds firma Teach Me Now er problemet med stort frafall ved tradisjonelle nettstudier.

Kan vinne penger og coaching

Cartier womens initiative er en prestisjefylt konkurranse og for Myhrvold er det en unik mulighet til å bli inspirert av innovative kvinner, bygge nettverk og få profesjonell coaching og mediedekning.

– Det er svært mange spennende mennesker her og det er flott å få være med på prosessen. Og det å vinne konkurransen vil bety mye for en bedrift som er i oppstartsfasen, sier hun.

Vinnerne får i tillegg til 100.000 amerikanske dollar, individuell coaching i ett år og en plass i et utviklingsprogram.

Juryen som kårer vinnerne vurderer graden av innovasjon i bedriften, økonomiske utsikter, mulighetene for å skape jobber i ulike samfunn og totalbildet som gis av bedriften gjennom en presentasjon.

Et voksende firma

Teach Me Now ble lansert i 2015 og har vokst siden den gangen.

Les også

Lever ut drømmen i Dubai

– Nå er vi sju ansatte i Dubai og vi knytter stadig til oss nye kunder og har mer aktivitet. Nå jobber vi blant annet med både Akademiet og NKI i Norge. Det er vi veldig fornøyde med, sier hun.

I desember 2015 vant Myhrvold Infiniti Pitching competition i Hong Kong. Også der presenterte hun ideen bak blant annet forretningsmodellen i firmaet.

– Denne konkurransen som jeg er med på nå er mye større enn den jeg vant i 2015. Dette er mer omfattende på mange måter, sier Myhrvold.

I konkurransen denne uken konkurrere Myhrvold mot Sara-Kristina Hannig Nour og Samira Negm. Nour er fra Sveits men driver et firma med fokus på økologisk jordbruk i Egypt. Negm er Egyptisk og har i sin bedrift jobbet med å utvikle en app som kan tilby haik for folk i byer i utviklingsland. Målet er å redusere trafikk og forurensing, samtidig gi folk et rimelig transporttilbud.

Les også: Thea (25) vant prestisjeseier i Hong Kong