– Like lei seg hver gang det ikke kommer brev

SKUFFELSE: Erling Wannebo (foran) blir like lei seg hver dag når det ikke kommer brev eller kort. Storebror Trygve har blitt litt mer realistisk, men nå håper pappa Håvard Wannebo på litt hjelp.

SKUFFELSE: Erling Wannebo (foran) blir like lei seg hver dag når det ikke kommer brev eller kort. Storebror Trygve har blitt litt mer realistisk, men nå håper pappa Håvard Wannebo på litt hjelp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Trygve (5) og Erling (3) sjekker postkassa hver dag - både før og etter barnehagen. Problemet er at de aldri får brev! Nå har pappa sendt ut en bønn!

DEL

– Det er jo ikke noe morsomt å se hvor spente de er hver dag, og hvor like lei seg det de blir hver gang det ikke kommer brev. Så da tenkte jeg det var greit å dele det på Facebook, ler pappa Håvard Wannebo.

Bak den litt leie brevhistorien om de to guttene ligger det en søt historie. Om hvor vanskelig det er å flytte til et nytt sted, og så langt at det er vanskelig å holde kontakten med venner.

I sommer flyttet nemlig familien Wannebo fra Fredrikstad til Stavern, og da fortalte mamma og pappa at det går an å få post, og holde kontakt med folk på den måten.

Gråt og fortvilelse

Så da laget og rigget gutten opp både en slags trapp, så de kommer høyt nok til å se opp til å se nedi og sjekke postkassa.

Hver dag, både før og etter barnehagen. Postkasserutinen ble raskt innarbeidet og blant dagens høydepunkter.

Fjerne familiemedlemmer sendte noen kort i starten, men ikke nok til at guttene var fornøyde, og så kom det liksom ikke flere brev.

Til guttenes store fortvilelse, ikke minst for Erling (3) som en dag kom gråtende opp fra postkassa og klaget på at det aldri kommer noe.

– Trygve er realist, og han har egentlig gitt opp håpet, men han fortsetter å sjekke postkassa annenhver dag, i ren konkurranselyst mot Erling (3). Yngstemann er en drømmer, og er like forventingsfull hver gang, og lar seg skuffe når det er tomt, sier pappa Håvard.

Nå kan det bli postmann-trøbbel

Det var da han fikk idéen om å tipse venner og kjente på Facebook, så nå kommer det kanskje til å ta helt av, og skape trøbbel for postmannen som går i Tyrihansveien i Stavern de neste ukene.

Posten har nemlig selv delt innlegget på Facebook-gruppe, og den har over 37.000 følgere. Flere har allerede lovet at de skal sende brev, og ansatte fra flere postkontorer i landet har allerede sendt kort til guttene.

– Jeg håper vel på full postkasse i flere dager nå, for den gleden guttene får når de leser navnene sine er så ekte at det er morsomt.

Pappa har oppfordret alle til å skrive guttenes navn i blokkbokstaver, slik at de kan se navnene sine.

– De kan ikke lese, men de kjenner navnene sine. Gjett om Trygve var skuffet da vi fikk brev fra Tryg, da han skjønte at det ikke var til ham!

Du bør kanskje vente litt med kjærlighetsbrev...

En ting kan det det imidlertid oppsto problemer med. Brev og kort er jo ikke et helt ukjent virkemiddel for å komme i kontakt med en helt spesiell grunn.

– Vi har ikke pratet om at det er mulig å få kjærlighetsbrev, men det tror jeg ikke de vil ha. Vi har jo pratet litt om jenter, og de mener bestemt at de ikke er såå glade i jenter ennå, men de er glade i mamma, ler pappa Håvard Wannebo.

Men kanskje, hvis det kommer nok brev fra jenter, kan jo den interessen også vekkes etter hvert.

Har du lyst til å glede med brev eller kort? Send til Trygve/Erling Wannebo, Tyrihansveien 16, 3292 Stavern.

Artikkeltags