Tilbyr privat «Lotel»

Lotel-gründere: De fem finalistene i Venture Cup fra Norges Handelshøgskole er fra venstre Jon T. Hegnar, Herman A. Dahl, Bjørnar S. Granerød, Hans L. Falck og Oscar Hellenes fra Larvik. Foto: Privat

Lotel-gründere: De fem finalistene i Venture Cup fra Norges Handelshøgskole er fra venstre Jon T. Hegnar, Herman A. Dahl, Bjørnar S. Granerød, Hans L. Falck og Oscar Hellenes fra Larvik. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Oscar Hellenes (22) fra Larvik er kommet til finalen i Venture Cup, entreprenørskap for universitet- og høyskoler, med firmaet «Lotel», som oppgraderer Airbnb-leiligheter til hotellstandard.

DEL

– Vi lanserer et delingsøkonomihotell, sier han entusiastisk på telefon fra Bergen. Studenten på fjerde året ved Norges Handelshøyskole og fire medstudenter har kommet til finalen i det som kalles Venture cup. En nasjonal forretningsplan-konkurranse for studenter hvor hovedformålet er å stimulere til mer nyskaping nasjonalt.

Les også: Introduserer datadongen

Les også: Tar ideen ut i verden

Tjene på utleie

Airbnb er blitt en populær måte å bo på når man reiser. Man kan leie et rom, en leilighet eller hus av private i stedet for å bo på hotell.

– Vår idé er å oppgradere utleierleiligheten til hotellstandard og gi gjestene muligheten til å leve som de lokale, men uten risikoen ved å leie av en vilt fremmed. Ved å sørge for god rengjøring og alt som hører til komforten av et hotell, er vi garantisten for høy standard.

Oscar Hellenes fortsetter:

– For huseieren gjør vi all jobben, vi sørger for markedsføring, vask, og at nøkkelen er på plass i tide. Hvis huseier er borte i flere uker, tilrettelegger vi for at boligen kan skape inntekter mens du er borte.

Oppleve mer

Det var i sommer Oscar Hellenes fikk ideen sammen med en medstudent. Han skulle jobbe i København og dermed trengte han et sted å bo i et par måneder.

– Det er mange studenter som leier hybel eller leilighet for et helt år, men reiser bort i sommerferien. Da er det lurt å leie bort. Bare via venners venner fikk jeg mange tilbud, forklarer han.

Visjonen med Handelshøyskolestudentenes firma som de kaller «Lotel», er at huseierne kan gjøre mere av det de liker, som for eksempel å reise og oppleve.

– Dette kan endre hvordan folk ser på boligen sin, ivrer Hellenes, vel vitende om at vi nordmenn er i overkant opptatt av hus og hjem enn resten av Europa.

I stedet for at boligen blir en utgift, kan man leie ut og tjene penger til å oppleve mer.

– Med «Lotel» blir gjesten godt ivaretatt, og da får de også lyst til å ta godt vare på boligen de leier, mener Oscar Hellenes.

I dag driver de fem studentene «Lotel» i Bergen. De har eget vaskepersonell, og drar på befaring for å velge sine kunder.

– På fredag kveld skal vinneren av Venture Cup 2015 kåres, forteller en spent finalist.

Artikkeltags