Gå til sidens hovedinnhold

Utdrikkingslag uten tillatelse

Artikkelen er over 14 år gammel

3. juni 2004 arrangerte Wenche Foss sønn Fabian Stang utdrikkingslag for Stein Erik Hagen. På toppen av Oslo rådhus og uten tillatelse til alkoholservering.

- Det var et fantastisk initiativ fra Fabian Stang og en herlig kveld. Men jeg må si jeg er sjokkert over at han ikke hadde sørget for tillatelse, sier Stein Erik Hagen til VG.

Høyres nåværende ordførerkandidat i Oslo arrangerte utdrikkingslag for vennen, og tok med seg gjestene opp på rådhustaket hvor champagnen skal ha flytt i strie strømmer.

Ifølge en av gjestene ble det gitt beskjed fra Stang om at man ikke måtte fortelle at det var champagne man drakk fordi det ikke var lov.

Rådhusforvalter Bjørn Risvik forteller til VG at det aldri ble søkt om tillatelse til å skjenke alkohol på rådhusets tak.

- All skjenking på taket av rådhuset skal skje i regi av oss og med vår godkjenning. Det må skje etter en formell henvendelse, sier Risvik til VG.

Han sier også at taket på rådhuset ikke er en arena for skjenking, og at det ikke skal skje med mindre rådhusforvaltningen har tilsyn med det.

Med på utdrikkingslaget skal blant annet tobakksarving Johan H. Andresen, Otto G. Tidemand, Johan og Didrik Cappelen og Christen Sveaas ha vært. Stang hadde også greid å få lånt Oslo Spektrum for kvelden, og de ti deltakerne i utdrikkingslaget kunne kose seg alene i den store arenaen med blant annet underholdning fra Sagene Janitsjarkorps, forteller VG.

Uken etter giftet Stein Erik Hagen seg med Mille-Marie Treschow i Larvik.