Driftsleder i Vestfold Concordia Bus Norge, Gregar Røsholt, er så lei av hærverk at han utlover en dusør på to tusen kroner for tips som fører til at en av de mest aktive taggerne blir tatt.

Etter bildene som Røsholt har tatt som bevismateriale å dømme, er det ingen tvil om at vedkommende som står bak hærverket har gått grundig til verks.

- Hele 32 seter har blitt signert i to busser, kan Røsholt fortelle, og viser bilder av busseter som har fått påskrevet signaturen «Ekko» i store bokstaver.

Han er opprørt. Skriblerier på baksiden av busseter er noe man er vant til i bussbransjen. Men når to busser, begge fra ruter som kjører til Sandefjord, kom tilbake nedtagget med én spesifikk signatur i løpet av svært kort tid, fikk han nok.

- Dette er en som er ute etter å ødelegge bussen, sier Røsholt, og mener hærverket er systematisk utført.

- Det betyr at én person har flyttet seg fra sete til sete med det formålet å skrive signaturen sin på så mange som mulig.

I skuffen på Røsholts kontor ligger nå to tusen kroner, som han har tenkt til å tildele den som hjelper ham med å fakke den skyldige.

Vanligvis ser selskapet, som forsyner Vestviken Kollektivtrafikk med busser og vedlikehold, gjennom fingrene med det tapet omfattende hærverk medfører. Har de navn på taggerne, fører handlingene til anmeldelse.

- Det er bussjåførene som må rengjøre bussen når slikt skjer, sier Røsholt.

- Dermed blir det et tap av inntekt på grunn av at bussen må stå, og fordi vi må hyre inn folk til å ta sjåførenes ruter når de må rengjøre bussene.

Bussjåfør Sverre Skoglund vet av erfaring hvem som må ta støyten når passasjerer finner det for godt å bruke sprittusjen på bussenes nye seter. Han er selv bussjåfør på den ene bussen som fikk påskrevet den ivrige taggerens signatur.

- Jeg har brukt to dager, altså 15 arbeidstimer, til å fjerne skriften fra seteryggene, sier Skoglund.

Kjemikaliene som brukes til fjerning av taggingen er heller ikke behagelige, og når ØP blir tatt med inn i bussen for å se på skadene, lukter det sterkt. Skoglund viser at til og med etter bruk av maskin og sterke midler, ser man tydelige spor etter skriften.

- Det er ikke lett for én bussjåfør å holde styr på å betjene passasjerer, følge med i trafikken og samtidig sjekke om noen ødelegger bussen, mened Skoglund.

Nå håper driftsleder Røsholt at dusøren vil få folk til å hjelpe ham.

- Det er flott hvis folk som har noe å komme med kontakter meg, og så vil jeg videreføre det til politiet i form av en anmeldelse, oppfordrer Røsholt, og er nokså sikker på at noen vil kjenne igjen skriften.

Bussjåfør Skoglund mener det er synd at saken må gå så langt.

- Det er betenkelig at unge får nye skolebusser, og at noen må grise dem til helt fra første stund.

- Det er rett og slett unødvendig, er de to enige om.