Ved anlegget til E18 utbyggingen ved Kjose har to biler og flere fat med diesel rast ned i en bekk etter regnværet i natt. Mannskaper jobber nå på spreng for å hindre forurensning av Hallevannet.

Søndag morgen fikk politiet melding om at to pickuper tilhørende entreprenøren som står for utbyggingen av nye E18 hadde rast ned i en bekk. Flere fat med diesel raste også ned i bekken, og det skal være fare for at drivstoffet skal renne ut og forurense Hallevannet. Rundt 400 liter diesel skal allerede ha rent ut av fatene.

- Her har virkelig vannet herjet i natt, forteller ØPs Anne Gro Styrvoll, som er på stedet.

- Vannet skal ha stått så mye som 170 centimeter over Kjoseveien i morgentimene i dag, og det flyter tonnevis med ved rundt over hele området. Det meste av vannet er vekk nå, men man venter mer regn utover dagen, så det haster med å sørge for å legge ut rør som kan drenere vekk vann, forteller hun.

Vannet flømmet i morgentimene også over en lagringscontainer for diesel, og to fat med drivstoff har altså rast ned i en bekk som har forbindelse med Hallevannet.

- Brannvesen og Viking er nå på stedet for å forsøke å hindre at dieselen kommer ut i Hallevannet, og Veidekket er på vei til stedet med anleggsmaskiner for å åpne anleggsveien igjen og for å legge til rette for at vann som måtte komme utover dagen blir drenert vekk, sier Anne Gro Styrvoll.

Det har nå også kommet melding om at mindre deler av en rasteplass på E18 ved Hallevannet er rast ut. Rasteplassen er nå stengt, og mannskaper undersøker stedet.

Samtidig har det kommet melding om at det har gått ras på Lysebo-veien i nærheten av Kvelde.

Vi kommer tilbake med mer.