Ikke gå for nær!

Det var friskt vær i Larvik i går, og mange ble fristet til å jakte på gode fotomotiver. Men det kan bli en våt fornøyelse.
Publisert
DEL
Det var friskt vær i Larvik i går, og mange ble fristet til å jakte på gode fotomotiver. Men det kan bli en våt fornøyelse.

For vær og bølger kan være lumske saker. Tilsynelatende er det så vidt de slår over moloer og bryggekanter, ja det kan gå minutter uten at det skjer så mye og du tror uværet er i ferd med å gi seg, men så slår bølgene bokstavelig talt tilbake.

Og da skal du være kjapp for å kunne trekke deg tørrskodd tilbake. Utfordringen da er at det ikke blir noe bilde å skryte av. Så valget du må ta i løpet av ett sekund er – bilde eller tørre sko. Og hvis du, som jeg med inngrodde fotogenene, velger bildet, så blir det ikke bare våte sko, men også bukse, jakke, hår og dermed tur hjem for å komme inn i tørt skift.

Det er imidlertid på plass å advare mot dumdristighet. Det har skjedd mange ulykker som følge av for stor fascinasjon for uvær og bølger. Så det beste er, i vert fall hvis du ferdes ute langs kysten der underlaget ikke er flatt og retrettmulighetene enkle, er å holde god avstand.

Snart er imidlertid de våte vinterstormene over for denne gang. Fra i kveld er det meldt lettere, i morgen ventes bare bris og litt sol, og fra helgen kommer kuldegradene snikende tilbake

Les mer: Sterk storm – 28,8 m/s ved brannstasjonen

Artikkeltags