Vi gikk klar av det verste regnet i natt, men det kommer mer ...

VÅTT: Larvik gikk klar av det verste regnskyllet natt til lørdag, men natt til søndag kommer det en ny stor dose nedbør.

VÅTT: Larvik gikk klar av det verste regnskyllet natt til lørdag, men natt til søndag kommer det en ny stor dose nedbør. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel

En sjekk lørdag formiddag viser at det ikke kom det store nedbørsmengdene over Vestfold i natt. Men nedbørsfronten som ligger klar lenger sør, kan gjøre det enda mer vått hos oss.

DEL

– Det var roligere hos dere enn hos sørlendingene, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Han sier det kom mest nedbør i Sande. På målestasjon Sande-Lauvkollen ble det målt 39 mm.

– Men det var store lokale forskjeller. Nå er det ingen målestasjon i Larvik, men det var ikke ekstremt mye hos dere. På målestasjonene Kilen og Taranrød i Tønsberg ble det målt 10 millimeter. På Tenvik på Nøtterøy 15,8 millimeter og på Tjøme kom det 14 millimeter, sier Walløe.

På det mest intense kom det til sammenligning 82 mm nedbør i løpet av to timer i Kristiansand sentrum i går.

– Nedbørsfronten ble svekket før den passerte Vestfold, pluss at den beveget seg raskere enn den gjorde på Sørlandet. Nedbøren lå ikke like lenge over deres område, sier Walløe.

Kommer mer regn

I tillegg til å bli svakere, spredte nedbørsfronten seg ut over et større område og var ikke like konsentrert og intens som på Sørlandet.

Men det kommer mer. Nå har skylaget sprukket opp, men det skal tette seg til utover lørdag kveld.

– På kvelden kommer det enkelte lokale byger, men i 12-timers perioden mellom midnatt og klokken 12.00 søndag kan det komme mellom 15–30 millimeter nedbør i Vestfold, sier Walløe.

Igjen vil det kunne være store lokale forskjeller på hvor mye nedbør som kommer.

– Problemet er at nedbørsfronten ikke er en konstant størrelse, men enkelte steder har det potensial til å komme minst like mye som natt til lørdag, sier Walløe.

– Og det kraftigste regnskyllet kan like gjerne treffe Larvik som andre steder i fylket.

Artikkeltags