Slik blir været i fellesferien

FORTSETTER: Været i fellesferien vil forbli som det har vært! Varmt og tørt på Østlandet, men noen byger.

FORTSETTER: Været i fellesferien vil forbli som det har vært! Varmt og tørt på Østlandet, men noen byger. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Været fortsetter som før, melder meteorologene.

DEL

(NETTAVISEN) Mandag 9. juli begynner fellesferien, og Meteorologisk institutt kommer nå med værmeldingen for de to neste ukene:

«Været i fellesferien vil forbli som det har vært i Norge! Varmt og tørt på Østlandet, men noen byger. Fra Vestlandet til Vest-Finnmark blir det kjølig og skyet, men lite nedbør. Værvinner i nord er Øst-Finnmark og Vidda!»

- Det er ingen store væromslag i sikte. Østlandet og Sør-Norge får varmt og tørt vær, mens Vestlandet og opp til Nordkapp vil få kaldere vær, sier Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt.

Likvel: Ferske prognoser fra Meteorologisk institutt viser at det fantastiske sydenværet kan komme til å ta en ørliten pause allerede til mandag. Men det er slett ikke sikkert at nedbøren kommer overalt.I følge Yr lørdag morgen, ser det ut til at det kan komme noen få millimeter fra Hvarnes og nordover i Lågendalen.

VÆRET: Slik blir været den første uka i fellesferien. Foto: Meteorologisk institutt

VÆRET: Slik blir været den første uka i fellesferien. Foto: Meteorologisk institutt– Da blir det muligheter for litt regn. Det er vanskelig å anslå nøyaktig hvor mye det blir, men antakeligvis 5–15 millimeter, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge.

Les også: Sterk UV-stråling: Så lang tid tar det før huden din blir skadet

Værvinnere

Meteorologenes langtidsvarsel gjelder bare for de to første ukene i fellesferien, men Ovhed sier at det så langt ser ut som om det samme været fortsetter videre inn i fellesferien også.

Østlandet har så langt hatt en veldig fin sommer, og Meteorologisk institutt meldte tidligere fredag om at de aldri før har sett så mange dager med over 20 grader såpass tidlig i juli.

På topp femten-listen over antall dager over 20 grader til og med 5. juli, er det kun én plassering som deles med tidligere år – ellers har 2018 tatt alle plassene. I tillegg har Østlandet 14 av de 15 topplasseringene, så det er liten tvil om hvem som har vært værvinnerne så langt i sommer.

– Ja, det har vært en veldig varm og tørr sommer på Østlandet, mye varmere enn normalen, bekrefter Ovhed.

Les også: Klare for nattby igjen: – Det er gøy at vi har fått denne gruppen til å komme å spille

Finest på Øst- og Sørlandet

At finværet fortsetter på Østlandet i fellesferien, stemmer godt overens med værmeldingen for helga.

– Aller finest blir det på Sør- og Østlandet, mens i nord blir det litt regn, lyder varselet.

Om du venter og håper på nedbør østafjells, er det ikke mye å se fram til.

– Bønder og brannvesenet kan ikke vente seg noe som monner, dessverre. Det er mulig det kommer litt nedbør i nordlige områder østafjells i helga, men det er ikke mye. Og til uka kommer det et nytt høytrykk som legger seg over Sør-Norge, sa statsmeteorolog Jostyna Wodziczko til Nettavisen torsdag ettermiddag.

Les også: Lite nedbør truer elvene i Hagnesvassdraget

Artikkeltags