107 innlegg har så langt kommet inn i debattsonen på ØP Nett, etter at to kastanjetrær ble felt ved innkjøringen til Stavern sist mandag. Både lokalbefolkning og politikere deltar i debatten

Det var siste mandag Larvik kommune valgte å ta ned de to siste kastanjetrærne ved parkeringen på den gamle tennisbanen ved innkjøringen til Stavern. Kommunen mente trærne var i ferd med å dø, og at de kunne være til fare for mennesker og biler på stedet.

Umiddelbart etter at trærne ble felt, startet en omfattende debatt om det som mange oppfatter som et viktig landemerke for Stavern. Mange mente det var galt å ta ned trærne fordi de ikke var så dårlige at det var nødvendig, og dreide debatten seg også over på en rekke forhold mellom kommunen og Staverns innbyggere.

Når det gjelder plassen der trærne sto, har kreativiteten også vært stor i forhold til hva den skal brukes til framover. Mange mener det bør plantes nye kastanjetrær, og flere har tilbudt seg å levere trær fra egen hage, sågar «avleggere» fra trærne som er tatt ned. Andre har foreslått å sette opp landemerke av annen sort på stedet.

Kommunen selv sier de vil plante nye kastanjetrær på stedet, men at det først vil skje til våren.

Debatten har nå foregått i snart én uke, og antallet bidrag i debatten fortsetter å øke.

På denne linken kan du lese innleggene i den omfattende debatten, og selv være med å bidra.