Monica stakk av med prisen: – Må nok spandere en middag på min mann

BELØNNET: Leder for Barnas Røde Kors, Monica Ljusnes, har jobbet frivillig for Røde Kors i flere år. På onsdag fikk hun lønn for innsatsen med en sjekk på 10.000 kroner fra Jobzone i Larvik. Fra venstre: personalsekretær Anne Nyhus, Monica Ljusnes, partner Øyvind Løkken og daglig leder Bjørn Sandmæl.

BELØNNET: Leder for Barnas Røde Kors, Monica Ljusnes, har jobbet frivillig for Røde Kors i flere år. På onsdag fikk hun lønn for innsatsen med en sjekk på 10.000 kroner fra Jobzone i Larvik. Fra venstre: personalsekretær Anne Nyhus, Monica Ljusnes, partner Øyvind Løkken og daglig leder Bjørn Sandmæl. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var den beste saken. Det er et høyt antall barn som har fått gaver i Larvik. Det er litt av et apparat å kartlegge og forbedre logistikken bak det. Det er et veldig stort prosjekt, sier daglig leder i Jobzone Larvik Bjørn Sandmæl.

DEL

Leder for Barnas Røde Kors, Monica Ljusnes, ble valgt ut til å få hedersprisen av Jobzone i Larvik for sitt arbeid med prosjektet «Julegaveinnsamling for barn i Larvik». Nå rett før jul leverte de 1178 gaver til barn i Larvik som lever under dårlige økonomiske kår.

– Det er overraskende mange barn i Larvik som lever under fattigdomsgrensen. Vi ser at det lille vi gir til barna betyr veldig mye for de, sier Ljusnes.

Startet i Larvik

Prosjektet startet i 2010 hos Røde Kors i Larvik. Nå har det spredt seg rundt hele landet i de stedene der det er behov.

– Vi ble alle sjokkerte da vi så resultatet av levekårsundersøkelsen for ett par år siden. Den viste at Larvik lå på topp når det gjaldt barn som lever under fattigdomsgrensen. Vi visste at dette var nødvendig i Larvik på grunn av rapporten.

Hun forteller at mange skammer seg for å søke hjelp, og at det ikke er lett å finne de som har behov for det. Men med god hjelp fra offentlige institusjoner som Nav og barnevernet klarer de å nå de fleste.

– Nav og Barnevernet i Larvik gir oss lister med navn, samtidig står de veldig på for barna. Jeg vet også at mange av de bruker sin private tid til å kjøre ut gavene.

Kamp om midlene

Ljusnes ønsker å takke alle innbyggerne i Larvik som leverer gaver til Røde Kors og støtter deres arbeid. Hun forteller at det blir stadig mer kamp om de få midlene som stiftelser og fond gir bort.

– Jeg søker på alle mulig fond og hos Gjensidighetsstiftelsen, men det er flere som søker om midlene nå enn før. Det er hyggelig at folk kommer innom med gaver, det settes stor pris på.

Det er til sammen 16 frivillige i prosjektet. Ti stykker som kontroller og pakker gaver og fire sjåfører og to stedsfordrere for Ljusnes.

– De som deler ut gavene forteller at folk skulle vært med og sett ansiktene til familiene som får gavene, der er det noen skikkelig glade fjes.

Kan vinne 100.000 kroner

Vinneren av hedersprisen får 10.000 kroner til fri bruk, men det gir også en mulighet til for å være med i en landskonkurranse der vinnerens prosjekt kan vinne 100.000 kroner. Avstemmingen vil foregå via Jobzone sine nettsider i mars 2018.

– Vi synes den saken til Monica er veldig god og da håper vi at folk i Larvik vil stemme fram saken hennes, sier partner i Jobzone Larvik Øyvind Løkken.

Ljusnes bruker mye av fritiden sin på å jobbe som frivillig for Røde Kors, det betyr at hun ikke har så mye tid til å jobbe med lønnet arbeid. Hva hun skal bruke 10.000 kroner er enda usikkert, men en ting skal hun i alle fall bruke de på.

– Jeg har fundert på hva jeg skal bruke pengene på. Jeg må nok spandere en middag på min mann. Det er alltid han som drar kortet, for det får jeg ikke til med min lønn, sier Ljusnes.

Artikkeltags