Selv ikke søndagens ruskevær hindret folk i å strømme til.

– Det har vært en knallåpning. Rett og slett over all forventning, smiler bonde Sigmund Foldvik mot kona Helene Foldvik. Og de har god grunn til å smile og være fornøyde med åpningshelgen.

Det er en smekkfull parkeringsplass som møter ØP og i parken høres det barnelatter fra alle kriker og kroker.

– Vi har ventet hele vinteren og den siste tiden har vi til og med telt ned dager til det skulle åpne for sesongen, forteller Kirsten Hegelstad. Hun er mor til Jenny Marie Hegelstad (9) som har funnet seg godt til rette med en kattunge på fanget.

– Kattepusene er det aller beste med hele parken, stråler hun og gnir nesa mot den myke pelsen.

– Det er utrolig flott at ungene kan komme hit og få nærkontakt med dyra, de lærer mye av det tror jeg, sier mor Heglestad mens flere kattunger smyger rundt beina hennes.

Solskinnet på lørdag gjorde sitt til at mange tok turen til familieparken for å kose med dyra, leke og hilse på eselet Foffa. Men også søndag var det godt med folk selv om værgudene ikke spilte helt på lag.

– I forhold til i fjor har dette vært en veldig god åpningshelg, forteller fru Foldvik.

Men de hviler ikke på laubæra av den grunn. Planene for sommeren er mange og de leiter alltid etter muligheter til å forbedre seg.

– Vi må hele tida ha noe på gang. Vi vil jo fornye oss, så noe annet er uaktuelt, smiler bonden selv.

Ekteparet Foldvik kan fortelle at de i sommer åpner en gårdsbutikk hvor man blant annet kan få kjøpt blomster og jordbær, pluss lydboka om Foffa. Og i forbindelse med åpningen av butikken 18.juni vil også forfatteren Liv Hege Refsdal komme og lese høyt fra den spennende boka.

– Det kommer til å bli en veldig fin dag, tror og håper vi, forteller Sigmund Foldvik.

Men i helga handlet det først og fremst om at Foldvik familiepark omsider var åpent for sesongen.

– Vi har tatt turen fra Sandefjord og det er absolutt verdt kjøreturen. Det er en utrolig fin park, smilier Elin Winge før hun løper etter sønnen Jacob Winge-Himberg (3) som allerede er på vei mot neste opplevelse.