Gå til sidens hovedinnhold

Velfortjent dugnadsfest

Artikkelen er over 13 år gammel

Etter kanonsmell og stuping, bar det rett på Grands nye restaurant.

Rett til Pakkhuset for de mellom 250-300 som var med på dugnadsjobbingen fra torsdag til lørdag.

Show Off-gutta hadde tatt turen over Storgata for å synge for arbeidsgjengen, deretter var det klart for takketaler og blomster.

- Dette er helt utrolig, prosjektet «Ekstrem forvandling» er fullført! Her syder det av folk. Det var det vi ville. Takk til dere alle, dere har gjort en fantastisk jobb. Dette er noe av det største jeg har opplevd som ordfører, sa Øyvind Riise Jenssen og hevet glasset til en solid skål for alle som hadde gjort en innsats for at det ambisiøse prosjektet i Indre havn var blitt en suksess.

Inne på Color Lines gamle lager var ingenting ved det gamle. Anders Martinsson, kjøkkensjef på Grand, småtrippet rundt et gigantisk buffébord på 25 meter.

- Vi har 100 kilo skalldyr og masse potet- og pastasalat. Det er sikkert en kilo mat per person, erklærte svenske Martinsson.

Dugnadsgjengen inntok så plassene med kniv og gaffel, her skulle det spises og feires.

Ordføreren hadde sovet fattige to timer de siste døgnene.

- Blir det en tidlig kveld på deg?

- Nei, har jeg holdt ut så lenge, skal jeg holde ut litt til, erklærte han bestemt.

- Dette glemmer jeg aldri, utbryter Riise Jenssen og kikker utover Indre havn.

Det er han nok ikke alene om.