Hadde sovnet da Norsk Tipping ringte om gigantpremien på over 300 millioner kroner

Dette er maskinen som sørget for rekordutbetalingen til en norsk spiller onsdag.

Dette er maskinen som sørget for rekordutbetalingen til en norsk spiller onsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen som la på røret da Norsk Tipping ringte om gigantpremeien på over 300 millioner kroner onsdag kveld hadde duppet av da telefonen ringte. Men nå vet han at han er mangemillionær.

DEL

(Tønsbergs Blad) Gjentatte forsøk onsdag kveld førte ikke fram, men torsdag fikk Norsk Tipping endelig fatt i mannen som innkasserte ufattelige 319 millioner kroner på Vikinglotto, opplyser Norsk Tipping.

BAKGRUNN: Vant 319 millioner kroner - la på røret da Norsk Tipping ringte

– Jeg er ganske rolig av meg, men det er klart: Dette er helt absurd, men selvsagt også helt fantastisk, sier mannen på spørsmål om hvordan det føles å vinne 319.332.895 kroner.

Over et halvt døgn etter at den tredje største millionpremien fra Norsk Tipping noensinne ble vunnet, fikk vi snakket med den heldige. Før dette hadde saken om den uvitende lottomillionæren som la på røret gått landet rundt.

Hadde duppet av

Men så, etter nye forsøk torsdag morgen og formiddag, fikk vi de mannen i tale. Faktisk var det han som ringte tilbake til Norsk Tippings vinneransvarlig Ingrid Roterud Mathisen - etter gjentatte ubesvarte anrop.

– Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, svarer mannen på spørsmål om hvorfor han ikke tok telefonen etter trekningen onsdag kveld.

La på telefonen

På siste oppringning fra Norsk Tipping den kvelden, trykket han på «rødknappen» - halvveis i søvne. 

Men litt senere våknet han til, og sjekket telefonen. Der lyste det opp: Flere ubesvarte anrop fra Norsk Tipping.

Hva han skal bruke pengen på vet han forløpig ikke. Jobbe skal han fortsette med.

– Nei, det er litt tidlig ennå. Men jeg er familiefar, og vil sørge for å ta vare på dem rundt meg, sier han. 

Premien er det tredje høyeste vinnerbeløpet som er utbetalt fra Norsk Tipping i historien, og den nest største i Vikinglotto. Den største premien er Eurojackpot i august 2017 på 441,3 millioner kroner, og den nest største er 341,3 millioner kroner i Vikinglotto i november 2017.

LES OGSÅ: Bil krasjet inn i husveggen

Artikkeltags