OPPDATERT: Klokka 16.55 har tordenværet nådd Steinsholt der det har vært en god del lyn-aktivitet, men etter hvert snudde været og avtok før det nådde Bommestad og Larvik.

– Vi har et stort antall skogbranner i både Buskerud og Vestfold, og har derfor et stort påtrykk med henvendelser fra publikum, men følger opp alle henvendelser. Brannvesen har begrenset antall ressurser, så hendelser prioriteres fortløpende, opplyste Vestviken 110 på Twitter 17.28 torsdag ettermiddag.

- - -

Det er stor tordenaktivitet på Østlandet torsdag ettermiddag. Klokka 16 er det størst aktivitet i Østfold, rundt Hokksund og sør for Notodden der tordenværet trekker ned over Skrim og mot Lågendalen.

Det har også vært en del lyn og torden vest for Tønsberg og i Kodal.

Politiet har fått melding om lynnedslag både i Telemark, Vestfold og Buskerud. Dette har medført brannutvikling i skogen. Uvisst brannomfang. Nødetater på vei, melder operasjonsledelsen like før klokka 15.30.

Brannen i Nissedal i Telemark er foreløpig trolig den største, og det er hit brannhelikopteret som er stasjonert på Torp er på vei.

Ifølge Telemarksavisa sliter brannvesenet med å få tak nok mannskap.

Det er minst seks skogbranner, sier Jørn Ufs ved 110-sentralen i Telemark.

Brannsjef Tore Metveit forteller i Nissedal forteller at det er fire branner i hans kommune, mens det er brann i Vinje og en i Tokke. Alle brannene er trolig startet av lynet. Litt senere slo også lynet ned øst for Mælakollen i Siljan.

Den mest prekære er nok en brann ved Heimdal, forteller brannsjef Metveit. Der er omfanget foreløpig uvisst på grunn av mye røyk og flammer.

I Vestfold er det meldt om skogbranner ved Goksjø og ved Gunneslinna, like sør for Sundbyfoss, mens det flere branner også Buskerud.

Da Drammens Tidende ringer Vestviken 110-sentralen er det hektisk aktivitet.

– Vi har så mye at jeg har ikke tid til å snakke så mye nå. Det er skogbrann og lynnedslag overalt, sier Vestviken 110.

I 16-tiden slo lynet ned i Bjellandåsen utenfor Tønsberg.

– Det var røyk og glør, og et voldsomt smell, sier Vigdis Jodaa Holm som bor i Bjellandåsen.

Hun sier at det slo ned rett bak garasjen der hun bor.

– Brannvesenet kom og sjekket og naboer stilte opp med slanger og brannslukkingsapparater. Det var flott at regnet kom rett etterpå.

Nå står naboene og spyler berget for å være sikre på at alt er slukket, forteller Holm.