Gå til sidens hovedinnhold

Enda to uker med togforsinkelser

Artikkelen er over 4 år gammel

Enkelte togavganger på Vestfoldbanen vil fortsette å være forsinket i to uker framover. NSB kommer likevel ikke til å sette inn faste buss for tog-løsninger i perioden.

(Tønsbergs Blad)

Mandag morgen var minst tre togavganger i retning Drammen forsinket. Blant annet måtte passasjerene fra Sandefjord på den oppsatte avgangen klokka 0738, vente i nærmere 20 minutter på et tog som på deler av strekningen også var saktegående.

– Årsaken til forsinkelsene er de pågående banearbeidene mellom Porsgrunn og Larvik. Den gamle banen skal oppgraderes med skifting av sviller, og det må kjøres sakte i ytterlige to uker framover, opplyser pressevakt i Jernbaneverket, Thor Erik Skarpen.

Ny fartsskilting

– Togene fra Larvik «tar med seg» forsinkelsene, og det er selvsagt at kundene våre opplever disser forsinkelsene nå. Men det er ikke saktekjøring mer enn høyst nødvendig, og om to uker vil det komme ny fartsskilting på strekningen.

Togpassasjerer som har tatt kontakt med tb.no, mener forsinkelser på 20 minutter tilsier at det burde vært satt opp buss for tog. Pressevakt Håkon Myhre i NSB sier det allerede er noen buss for tog-løsninger mellom Larvik og Skien, men at NSB har valgt ikke å ha permanente buss-løsninger.

LES OGSÅ: Nye fjerntog fra Oslo til Kristiansand skal stoppe to steder i Vestfold

– NSB ønsker naturligvis å kjøre mest mulig, og at det er flest mulig presise togavganger. Akkurat nå må vi forholde oss til sikkerhetsordningene og hastighetsskiltingen som Jernbaneverket gjør, og vi er i tett dialog med dem. Målet er at ting skal være tilbake til normalen innen to uker.

– De fleste velger toget

Ifølge Myhre viser erfaringene at selv om buss er et alternativ, så velger de fleste likevel å ta toget.

– NSB gjør daglige vurderinger av situasjonen, og erfaringsmessig er det noen ganger mest hensiktsmessig med tog, selv om det er forsinkelser. Innen vi har fått hentet inn busser og sjåfører, har tida gått, sier pressevakten, og legger til:

– Vi velger å kjøre tog selv om det er forsinket, fordi det har raskere fart. Jeg vil også understreke at NSB selvsagt gjør sitt ytterste for at passasjerene skal være fornøyde, og at vi nå «pusher» Jernbaneverket for å bli ferdige med hastighetsreduksjonene på de aktuelle strekningene.

Kommentarer til denne saken