Vil bli Norges neste Mona Grudt

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Thea Bull (18) fra Larvik drømmer om å bli Norges neste Mona Grudt. I dag kan dyrevennen komme et langt skritt nærmere.

– Jeg har trua, jeg. Det hadde vært vanvittig spennende om jeg kom videre, sier 18-åringen, som er én av rundt 170 håpefulle norske jenter som kjemper om å få representere landet sitt i den internasjonale finalen i Miss Universe til høsten.

Thea er oppvokst i Sandefjord, men har gått på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik, hvor hun nå også bor.

Tilfeldig deltaker

Deltakelsen i den verdenskjente missekonkurransen skyldes egentlig en tilfeldighet, forteller hun.

– Jeg åpnet avisa, og der så jeg en annonse for et modellkurs i Sandefjord. Da jeg kom dit, ble jeg spurt om å være med i Miss Universe. Og det kunne jeg jo ikke si nei til, sier Thea, som ikke er helt grønn når det kommer til å leve av utseendet.

– Jeg har jobbet en del som modell, faktisk helt siden jeg var tidlig i tenårene. Drømt om å jobbe i bransjen har jeg gjort fra jeg var 11.

170 blir til 15

I dag, tirsdag, er den vakre brunetten ekstra spent. I løpet av dagen krympes nemlig deltakerlista fra 170 til 15. Disse skal til slutt kjempe om én fattig plass i Kragerø 28. juni.

Thea er opptatt av å få fram hva konkurransen egentlig går ut på. For det dreier seg om langt mer enn bare å være pen, understreker hun.

– Det er ikke sånn i det hele tatt. Det handler om å være en god representant for Norge, sier 18-åringen, som ikke legger skjul på at hun kunne tenke seg å bli Norges første Miss Universe-vinner siden Mona Grudt i 1990.

Men hva gjør hun om drømmen skulle bli til virkelighet?

– Da vil jeg stå på for å utgjøre en forskjell innenfor dyrevelferd og barns rettigheter, lover hun.

Artikkeltags