- Ville vi skulle si at vi hadde kjøpt tepper av henne

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Les også: Svindlet NAV for 2,2 mill i løpet av åtte år - FAKTA: Vaskekone-saken

Vaskehjelpen skal ha forsøkt å få vaskekunder til å pynte på sannheten etter at hun ble siktet for bedrageri og tyveri.

Et vitne fortalte at den 49-årige vaskehjelpen oppsøkte henne hjemme etter at hun ble siktet i saken. Vitnet mente hun forsøkte å påvirke henne.

- Jeg sa at jeg juger ikke for politiet, fortalte vitnet i retten.

Andre vitner fortalte tilsvarende historier.

En familie som hadde benyttet seg av kvinnens tjenester i flere år, ble også oppsøkt etter at saken sprakk.

- Hun lurte på om vi heller kunne si at hun hadde solgt tepper. Da svarte jeg at det kunne vi ikke si, fortalte et annet vitne.

Et tredje vitne opplevde det samme. Kvinnen sendte sms og oppsøkte familiens hjem med spørsmål om de kunne si at forbindelsen var av annen art enn svart vasking.

-Hun ville at vi skulle si at vi hadde kjøpt tepper av henne og at hun hadde lånt penger av oss, sa vitnet.

Tirsdag gjennomføres andre dag av rettsaken i Larvik tingrett, der en 49 år gammel kvinne står tiltalt for bedrageri av NAV for 2,2 millioner kroner i løpet av en periode på åtte år.

I tillegg må hun svare for manglende innbetaling av moms på vaskegeskjeften på 105.935 kroner. I tillegg kommer skattesviket på i alt 580.000 kroner.

I hele perioden skal hun enten ha fått uføretrygd, rehabiliteringspenger eller sykepenger av NAV i Larvik.

Kvinnen er også tiltalt for tyveri av sølvtøy fra tre av kundene sine.

Da vaskekona ble anmeldt for tyverier fra kundene sine i mai i fjor, kom den svarte rengjøringsvirksomheten for en dag. I løpet av perioden på åtte år, som tiltalen gjelder, betalte hun verken skatt eller moms. I alt dreier det seg om verdier nærmere tre millioner kroner i tiltalen.

En rekke personer som har benyttet seg av kvinnens tjenester må møte i retten, avlegge ed og forklare seg om det retten har spørsmål om – både aktor, dommer, meddommere og forsvarer. 21 vitner skal opptre i retten, og vitnelisten inneholder flere navn i Larvik og Stavern. Det er satt av tre dager til saken.

Artikkeltags