Ute på Torvet satt det en gjeng fra Larvik Skateboard Klubb og brukte en av sesongens siste dager på å filme en video for deres Facebook-side. For skateboardere, eller på godt norsk, rullebrettkjørere, er utesesongen på sitt veis ende. Da gjelder det å utnytte de siste dagene, før snøen slår til med maksimal kraft.

– Vi er ikke så fan av snøen. Det begynte å snø da vi var på vei hit, men vi tenkte kanskje at det kommer til å stoppe, og det gjorde det heldigvis. Det roet seg ned og smeltet bort raskt, sier Truls Meyn.

Skater innendørs

Gårsdagens lille snøfall kan godt regnes som årets første snøfall, men det var ikke akkurat et skikkelig snøfall. Det snødde av og på utover hele dagen, men det forsvant like fort etter at det traff bakken. Det var i alle fall nok til at man kjente på vinterfølelsen i kroppen.

– Vi får nok ikke stått på skateboard når det store snøfallet kommer, da blir det skating inne i hallen på Torstrand. Skateboard-sesongen avhenger av snøen, så fort den forsvinner, setter vi i gang med å skate utendørs.

(Saken fortsetter under bildet.)

Og man skulle kanskje tro at skateboardere går over til snowboardkjøring om vinteren, men det er ikke tilfellet for alle.

– Det er nok ikke alle som går over til snowboard i vintersesongen. Det er litt forskjellig. De fleste av oss har stått på snowboard, men det kommer helt an på personen. Det er en ganske stor forskjell på mange måter, det er to vidt forskjellige brett. Samtidig er det ganske likt. Det handler om balanse og kontroll på begge brett. Men det utgjør en forskjell med mellom det å ha hjul eller å ikke ha hjul, sier Meyn.

LES OGSÅ: Snøen kommer til Østlandet til uka – skift til vinterdekk nå

Bilen er klar

Man kjenner spor av snøfnugg i den kalde luften, etter en rask rusletur nedover Torvet. I en varm bil står Venera Bezeraj (20) og venter på sin mor. Hun forteller at bilen er klargjort for vinteren, men at det ikke er henne selv som har gjort jobben.

– Jeg har vinterdekk på bilen min, så vidt jeg vet er det satt på helårsdekk. Men det er nok pappa som styrer med det, jeg er ikke så veldig praktisk anlagt når det gjelder bil. Jeg kjører bilen, så er det han som tar seg av vedlikeholdet.

Heller ikke Bezeraj er så stor fan av vinteren, da hun forteller at hun er et sommermennesket som foretrekker sol og strand, istedenfor snø og mørke.

(Saken fortsetter under bildet.)

– Jeg er et sommermennesket, det foretrekker jeg aller mest. Om vinteren blir det jo litt hytteturer og stå på ski av og til. Jeg er faktisk veldig glad i å stå på Twintip i slalåmbakken, utenom det er det ikke veldig mye annet å finne på om vinteren, sier Bezeraj.

Så gjenstår det da å se når vi får det første skikkelig snøfallet her i Larvik, skal vi tro meteorologene, vil det allerede komme på tirsdag. Da er det bare å håpe på at alle har forberedt seg til en ny og lang vintersesong.

Og du! Husk at det er straffbart å kjøre med dekk som har mindre enn tre millimeter mønsterdybde!

LES OGSÅ: Skifte dekk nå? Dette sier UP