Rumensk mann pågrepet for overfallsvoldtekt av kvinne med barnevogn

PRESSEKONFERANSE: Politiet orienterer om pågripelsen i voldtektssaken på Sem. Politiadvokat Lise Dahlhaug og politistasjonssjef Øystein Holt ledet pressekonferansen.

PRESSEKONFERANSE: Politiet orienterer om pågripelsen i voldtektssaken på Sem. Politiadvokat Lise Dahlhaug og politistasjonssjef Øystein Holt ledet pressekonferansen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har pågrepet en rumensk statsborger i starten av 20-årene, etter at en kvinne med barnevogn ble overfalt og voldtatt på Sem forrige helg.

DEL

(Tønsbergs Blad) Mannen ble pågrepet ved 19.00-tiden mandag kveld, opplyser politiadvokat Lise Dahlhaug under en pressekonferanse tirsdag formiddag.

– Siktede er en rumensk statsborger og vi vet at han kom til Norge i januar. Vi har informasjon om at han planla å reise ut igjen i løpet av kort tid, og vi er derfor glade for at vi klarte å pågripe han før han reiste ut av landet, sier Dalhaug.

– God personkunnskap hos ansatte i politiet, sammenholdt med søk i politiets systemer, førte til at vi mente vi hadde noen aktuelle adresser hvor siktede kunne oppholde seg, sier hun.

LES OGSÅ: Har mottatt over 30 tips om overfallsvoldtekten på Sem

Pågrepet på Sem

Mannen ble pågrepet på en adresse på Sem. Det skjedde ifølge politiet uten dramatikk.

– Vi mener vi har pågrepet riktig gjerningsmann, og vil takke alle som har engasjert seg og meldt inn tips i saken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAKKER FOR TIPS: – Vi mener vi har pågrepet riktig gjerningsmann, og vil takke alle som har engasjert seg og meldt inn tips i saken, sier politiadvokat Lise Dahlhaug og politistasjonssjef Øystein Holt.

TAKKER FOR TIPS: – Vi mener vi har pågrepet riktig gjerningsmann, og vil takke alle som har engasjert seg og meldt inn tips i saken, sier politiadvokat Lise Dahlhaug og politistasjonssjef Øystein Holt. Foto:

Mannen er siktet for overfallsvoldtekten som skjedde i et boligområde på Sem mellom klokken 21.30 og 21.45 søndag 24. mars. Vedkommende skal ha vært ikledd mørke klær og refleksvest. Han brukte en skrutrekker som våpen.

Kvinnen i 30-årene var ute og trillet med barnevogn da hun ble overfalt og voldtatt i et boligområde på Sem da hun var ute på en kveldstur. Politiet har siden overfallet mottatt mange tips og har etterforsket bredt, opplyser politiet.

Avslørt av DNA-profil

– God teknisk undersøkelse av åstedet sikret en god DNA-profil. Onsdag forrige uke fikk vi svar fra Oslo universitetssykehus om at de hadde fått en fullverdig DNA-profil. Denne var ikke registrert i det norske DNA-registeret, men vi fikk rask bistand fra Kripos som sjekket profilen opp mot DNA-registre i andre land. I går fikk vi melding om at det var treff i Romania, og vi kunne ta ut siktelse i saken, sier Dalhaug.

– Mannen har rulleblad i Romania, men det skal undersøkes mer utover i tiden som kommer. Vi er svært glade for at han ble pågrepet så raskt. Det viser at internasjonalt politisamarbeid fungerer godt, sier hun.

– Vi har hentet inn mobiltrafikk og videoovervåking fra området. Alt dette kommer vi til å følge opp, sier hun.

Dalhaug sier at Kripos nå skal fortsette med å samle inn informasjon fra utlandet om antatt gjerningsmann.

– De som var på stedet og samlet inn spor, gjorde en god jobb. Det at det ble sikret DNA gjorde at vi kunne gå til pågripelse relativt raskt.

Skal arrangere folkemøte på Sem

Politistasjonssjef i Tønsberg, Øystein Holt, sier at denne voldtekten har skrent beboere i området.

– Overfallsvoldtekter er veldig sjeldent her hos oss. Etter denne voldtekten patruljerte politiet oftere i dette området for å forhåpentlig gi litt trygget. Beboere som tok kontakt med patruljene fortalte at de satte pris på at vi var i området. Dette har vært en skremmende hendelse for mange. At det var en kvinne som trillet barnevogn. gjør dette veldig spesielt og alvorlig, sier han.

Holt forteller at politiet i samarbeid med Tønsberg kommune vil arrangere et møte.

– Dette har vært krevende for lokalsamfunnet. Vi skal nå i løpet av de nærmeste dagene arrangere et folkemøte slik at beboerne kan få svar på sine spørsmål, sier politistasjonssjef Øystein Holt.

Har ikke forklart seg

Politiet opplyser at mannen vil bli siktet for voldtekt, etter straffelovens paragraf 292 jamfør 291.

– Mannen ble forsøkt avhørt mandag kveld og i dag tirsdag. Siktede har ikke ønsket å avgi en forklaring ennå. Fornærmede fikk beskjed om pågripelsen mandag kveld, sier Dalhaug.

Den pågrepne vil bli framstilt for varetektsfengsling i Vestfold tingrett onsdag. Ifølge politiet har han så langt nektet å forklare seg.

Den siktede har fått oppnevnt advokat Jon Anders Hasle som forsvarer. Forsvareren sier til NRK at klienten stiller seg uforstående til siktelsen, men at det ellers er litt tidlig å kommentere saken ytterligere.

Kvinnens bistandsadvokat, Torunn Haug, sier kvinnen er lettet.

– Det er selvfølgelig noe som gjør min klient veldig lettet og tilfreds. Nå slipper hun å gå rundt og være redd for å møte ham, sier Haug til kanalen.

Artikkeltags