(Vestviken 24)

Norwegian-aksjen var ned sju prosent på det meste i morgentimene, men har hentet seg litt igjen og er nå ned «kun» fem prosent, skriver Nettavisen.

Fallet kommer etter at Ryanair-sjefen spådde at Norwegian går mot en snarlig krasjlanding.

– Norwegian er borte om fire til fem måneder. De holder på å gå tomme for penger, de klamrer seg fast på en daglig basis, sier O’Leary til Travel Weekly.

LES OGSÅ: Ryanair-sjef Michael O’Leary påstår at Norwegian sliter økonomisk

Iren sier problemene også gjelder det britiske lavprisselskapet Monarch.

– Det er en kjent hemmelighet blant flyselskapene at Monarch og Norwegian kanskje ikke overlever vinteren. De brenner penger. Norwegian har store flybestillinger som de ikke har penger til å betale, sier han til magasinet.

– Tulleutspill

Norwegian på sin side avviser at de sliter.

– Det vi har å si er at dette er et klassisk tulleutspill fra O'Leary som ikke har noe rot i virkeligheten. Norwegian har drevet en lønnsom virksomhet i 10 år og vil fortsette å fokusere på vår egen globale virksomhet, ikke på enkeltutspill fra konkurrenter, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til Nettavisen.

Norwegian har opparbeidet seg en stor gjeldsbyrde som en følge av selskapets storsatsing på langdistanseflygninger, noe som har fått mange investorer til å få kalde føtter. Mange har også blitt usikre etter at finansdirektør Frode Foss trakk seg fra jobben sin uten å gi en forklaring tidligere i år.

Uttalelsene til Ryanair-sjefen kan også skaper usikkerhet rundt den planlagte samarbeidsavtalen mellom Norwegian og Ryanair. Bjørn Kjos har tidligere sagt at det bare gjenstår «teknikaliteter» før selskapene inngår en «feeder»-avtale, der Ryanair-passasjerer kan fly videre med Norwegian på samme billett. 

Kjos lovet tidligere i år at avtalen kommer på plass i løpet av 2017, men i den siste tiden har det ikke kommet noe nytt rundt dette fra selskapet.