Gå til sidens hovedinnhold

OBS! Neste år flytter høstferien på seg

Artikkelen er over 2 år gammel

Når Vestfold og Telemark blir til et fylke må vestfoldingene legge seg opp nye høstferievaner.

Høstferien i Vestfold er tradisjonelt sett i uke 40, noe den er også i år. I skoleåret 2020-2021, altså neste år, blir det imidlertid andre boller. Da flyttes høstferien til uke 41, og vil være fra 5. til 9. oktober.

Årsaken er fylkessammenslåingen mellom Vestfold og Telemark, som skjer fra 1. januar 2020. Telemark har fra før av uke 41 som høstferie, mens det i Vestfold allerede før sammenslåingen ble diskutert å flytte den.

– Det var et ønske fra elevenes side om å enten ha en variabel ferie eller flytte den fram siden mange synes det ble litt kort mellom sommerferien og høstferien, mens strekket mellom høstferien og juleferien ble litt langt, sier fylkesordfører Rune Hogsnes (H) i Vestfold, som også er leder av fellesnemnda.

To fikk strekmunn – må pusse opp

– Fornuftig å flytte den

Det var derfor ikke noe kamp om hvilken uke ferien skulle bli lagt til.

– Det viktigste for oss er elevenes læring. Da er det fornuftig å ha litt lengre tid mellom sommerferien og høstferien, sier Hogsnes.

Det betyr med andre ord at du må være obs hvis du skal booke ferie til neste år, hvis ikke kan du av gammel vane bestille i feil uke. Vinterferien forblir i uke åtte siden begge fylkene i dag har dette som sin ferieuke.

Amrit åpner sin andre Joker-butikk i Sandefjord

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.