Gå til sidens hovedinnhold

Helt «gira» i Larvik

Artikkelen er over 6 år gammel

Det startet i det små med girløsninger til marinemarkedet. I 2014 omsatte Brevini Norge på Elveveien for 270 millioner.

Brevini Norge er ledende på transmisjoner i Norge.

Det var i offshorenæringen at det virkelig tok av, forteller daglig leder Ola Jacob Røed.

– Tendensen er at maskinene blir større og tyngre, og man krever kraftigere driftsutstyr. Oljen ligger dypere nå, sier Røed.
Brevini Norge AS er en del av Brevini power transmission Group i Italia som produserer gear, vinsjer og hydraulikkomponenter. Brevini er i dag en av verdens største produsenter av planetgir og tradisjonelle gir og er representert over hele verden med egne datterselskap i 28 land.

 

Offshoremarkedet

Den norske avdelingen ble etablert av Brevini power transmission høsten 1994. Da holdt man til på Løkka, i andre etasje over Brødrene Dahl.

– I 2004 flyttet vi hit til Elveveien, og fra sju ansatte er vi nå totalt 18 personer i bedriften, inkludert en salgsavdeling i Bergen, sier Røed.

Det var i 2004 at bedriften for alvor kom seg inn på offshoremarkedet via en avtale med det amerikanske selskapet National Oilwell Varco (NOV).

– NOV er markedsleder på utstyrslevering, og vår desidert største kunde, sier Røed.

Det er likevel en kjensgjerning at petroleumsaktiviteten har passert toppen. Stigende kostnader og fallende oljepriser peker i retning av betydelig lavere aktivitet og færre investeringer i årene framover.
 

Størst i Norge

– Brevini Norge AS er i dag den desidert største aktøren innen vårt felt. Vi merker at vi er nede i en bølgedal når det gjelder offshoremarkedet. Det blir ikke gjort store investeringer når oljeprisen er så lav, sier Røed.

Bedriften hadde en omsetning på 270 millioner i 2014, men har nedjustert årets budsjett til 185 millioner kroner.

– Vi må være tilpasningsdyktige, sier salgssjef Fredrik Minnesjord.

– Vi erfarer at flere av våre kunder etterspør pakkeløsninger. Moderselskapet har kjøpt opp tilstøtende produkter for å komplettere produktspekteret. Derfor har vi nå flere bein å stå på, sier salgssjefen.


Offshore har vært den store driveren i markedet.

– Men vi er også inne i fiskerimarkedet og landbasert industri. Ettermarked som service og vedlikehold er også en del av satsingen. Våre ansatte er også flittig benyttet som konsulenter på utviklingssiden, avslutter daglig leder Ole Jacob Røed.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.