Det er eieren av Meny Søndersrød i Helgeroa, Oddbjørn Bakken, som står bak oppkjøpet. Gjennom selskapet Søndersrød Landhandel kjøpte han butikken av Norges-Gruppen, som kort tid før hadde kjøpt denne av Pettersen-familien. Familien har drevet butikken siden 1995.

Selve bygget eies av Stavern Næringsutvikling, så kjøpet omfatter inventar og goodwill.

- Det er ikke jeg som skal drive butikken. Det er det Thomas og Dag Arild som skal, forteller Bakken.

Dag Arild Bakken og Thomas Eriksen har sammen opprettet Stavern Dagligvaredrift, som de eier halvparten av hver. Dette selskapet er ansvarlig for driften av Meny Stavern og betaler franchiseleie Søndersrød Landhandel.

- Jeg synes denne modellen er et greit utgangspunkt for at de skal få komme i gang. Det dreier seg om store investeringer og det er greit å ha litt sikkerhet i ryggen. Dessuten ønsket vi at butikken fortsatt skulle være kjøpmannseid og ha lokal forankring, sier han.

Daglig leder av Meny Stavern, Thomas Eriksen, gøyv på sin første lederjobb 1. januar, men han er langt i fra noen novise i butikkfaget.

- Jeg har bred erfaring og har jobbet i dagligvareforretning i over syv og et halvt år, og jeg har blant annet vært assisterende butikksjef i flere år.

I tillegg er Eriksen utdannet fra Norges Varehandelshøyskole.

Meny Stavern har de seneste tre årene omsatt for over 40 millioner kroner og hadde i fjor et driftsresultat på 785.000 kroner.

- Butikken har vært drevet godt, og vi kommer ikke til å gjøre noen kjempeendringer. Men etter hvert håper jeg å sette mitt eget preg på driften, forteller den ferske butikksjefen.

Ingen av partene ønsker å kommentere salgsummen.

- Vi ønsker ikke å kommentere salget, sier Anders Juul-Vadem på vegne av Pettersen-familien.