På fredag publiserte Østlands-Posten et debattinnlegg fra Olaf Holm som mente det var lavmål av Østlands-Posten å publisere en tegneserie rekke som hadde en humoristisk vri angående påske og kristendom. Jeg mener det er hundre prosent innafor og langt ifra lavmål, det er nettopp dette vi må kjempe for at ikke blir sensurert. Det er helt innafor å ikke syntes noe er humoristisk, men å mene at det er å harselere over kristne blir for drøyt, dette er ytringsfrihet.

De siste årene har vi sett en ny og skummel kultur vokse fram. Flere og flere hevder å være krenket, enten på vegne av seg selv eller andre. Ofte må selskaper eller kjente personer unnskylde seg, trekke produkter, endre logo eller fjerne noe som har gått på TV. Dette hysteriet er importvare fra USA, som Frp tar tydelig avstand fra.

Vi lever i et samfunn hvor vi ser at ytringsfriheten rundt i verden stadig blir redusert av totalitære ledere, derfor er det viktig at vi nordmenn rett og slett har en toleranse for slike ytringer. Det er vi som må vise hvordan ytringsfriheten virkelig fungerer. Den går ut på at alle skal kunne si hva de vil, selv om noen vil kunne bli krenket av dette. Vi i Norge må bruke vår ytringsfrihet for de som ikke har mulighet for det. Derfor syns jeg det er synd når en politiker skal komme inn å kritisere avisene for de publiserer en tegneserie.

Jeg håper Østlands-Posten ikke blir skremt til å slutte å publisere slikt i fremtiden. Det Østlands-Posten gjør er sunt for samfunnet og viktig for ytringsfriheten. Så syns jeg vi nordmenn virkelig må slutte å være så lett krenket over alt og ingenting. Stopp krenkelse-hysteriet, og la oss ytre oss hva vi vil, når vi vil.