Om å være profet i egen by

Av
DEL

MeningerI 2018 ble det etablert en ungdomsbedrift ved Thor Heyerdahl videregående skole og denne ble kåret til Vestfolds beste ungdomsbedrift 2018/2019 og deretter delvinner av Larvikbankens innovasjonsseminar.

Hvorfor de vant disse utmerkelsene?

I tråd med pioneer-ånden som vår vakre by kan vise til med mange store navn, utviklet disse kreative elevene en smartbenk. Der kan du lade mobilen ved hjelp av solceller og du kan høre musikk via innebygde høyttalere. Jevnt og trutt jobbet ungdomsbedriften med å utvikle og forbedre produktet, og i dag kan den tilby forskjellige typer av slike benker. Tanken og håpet er å forbedre opplevelsen når du er på tur i byen, setter deg ned for å spise softisen din eller rett og slett bare observerer folkene som haster eller spaserer forbi mens du lader mobilen.

Jeg synes det er en ganske fristende tanke å erstatte gamle eller ødelagte bymøbler med slike tidsriktige benker.

Og en annen tanke synes jeg er enda mer fristende: At vi som kommune støtter den kreative og aktive ungdommen vår ved å vise at det går fint an å være profet i egen by. Det gjør vi best ved å sette opp en slik benk på torget og kanskje til og med flere steder i kommunen vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags