Om sviktende kjøpekraft i Larvik sentrum

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Jeg synes det er på tide å stille dette spørsmålet, det kan ikke være noen tvil om at sentrum av Larvik lider under mangel på kjøpekraft (kunder). Ikke noe firma kan overleve uten kjøpekraft. Noe av kjøpekraften finner vi ikke minst på Øya, Nanset og lang Elveveien, for å nevne noe av kjøpekraften som vi ikke finner i Larvik sentrum. Kjøpekraften er ikke på to steder på samme tid.

Det kan ikke være tvil om at politikerne i byen bærer et betydelig ansvar når det gjelder lokalisering av næringsliv. De er med på å bestemme hvor bransjer og bedrifter skal kunne slå seg ned. Kanskje var det feil å tillate matvarekjedene og annen småvarehandel å slå seg ned på for eksempel Øya og Nordbyen .

Mange bedrifter som handler med større varer, som f. eks. trelast, byggevarer og biler passer i ytterkanten av Larvik,
mens småvarehandel burde legges til Larvik sentrum.

Å legge offentlige arbeidsplasser og andre firmaer med mange kontorarbeidsplasser langs Lågen, mener jeg er feil. De burde ha vært lagt til Larvik sentrum eller nært sentrum for på den måten å styrke kjøpekraften der.

Legg merke til hvor mange arbeidsplasser som de siste årene har «poppet» opp i Sentrum i Larvik, for å så etter kort tid å forsvinne. Årsaken kan bare være en: Mangel på kjøpekraft!

Arnes fargehandel forsvant, Jernia forsvant og mange andre bedrifter. Dette fører til at jeg retter søkelyset mot «tapping» av kjøpekraft (kunder) i sentrum. Så hvorfor ønsker politikere og næringsliv kjøpekraftsatsing og liv i sentrum? Når de samme politikerne satser stikk motsatt.

Mitt forslag er flere frie parkeringsplasser i sentrum. Gjerne gratis ? Man bør styre og lede offentlige og andre kontorarbeidsplasser mot sentrum. Det må bli attraktivt å drive handel i sentrum. Og sentrum må oppleves som publikumsvennlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.