Arbeidet med å anlegge ny gang- og sykkelsti langs Elveveien har gjort det nødvendig å sette ned hastigheten på store deler av veien fra 70 til 50 kilometer i timen. I tillegg er det oppført en midlertidig rundkjøring på stedet, samt frest ut fartsdempere i asfalten.

Likevel opplever anleggsarbeiderne daglig at bilistene dundrer forbi i høye hastigheter. I en sak ØP publiserte tidligere onsdag, fortalte anleggsleder Marius Johansen at de hadde målt biler i opp mot 150 kilometer i timen på stedet.

– Det er svært mange som kjører fort her, og det er ikke uvanlig med hastigheter på godt over 100 kilometer i timen. Mange av de som jobber for oss kommenterer at de er utrygge. De jobber tett opp til trafikken, og det kan til tider oppleves som skummelt, uttalte Johansen til avisa.

Representanter fra Statens vegvesen fortalte til ØP at det derfor ble vurdert flere tiltak for å få bukt med problemet. Fotobokser ville være tidkrevende å få satt opp, men ingeniør Tom-Vidar Salangli forberedte bilister på at politiet kunne dukke opp oftere på denne strekningen.

Bøtene haglet

Og onsdag kveld rundt halv sju var de på plass med lasermålerne sine. På Twitter forteller Sør-Øst politidistrikt at det resulterte i hele 23 reaksjoner, hvorav 22 var forenklede forelegg. Én fører fikk beslaglagt førerkortet etter å ha blitt målt til 84 kilometer i timen på strekningen.

Oppdragsleder Ole Simonsen bekrefter til ØP at målingen ble foretatt på strekket der hastigheten er satt ned til 50 kilometer i timen på grunn av anleggsarbeidene. Dermed kan det være lurt å være ekstra hensynsfull og oppmerksom neste gang man benytter seg av Elveveien som trafikant.

– 23 er et ganske høyt antall reaksjoner, så man skal ikke se bort ifra at politiet kommer tilbake hit, forteller Simonsen.