Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker at alle barn og unge skal ha noe å glede seg til i sommer

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjensidigestiftelsen inviterer nå små og store organisasjoner i hele Norge til å søke om midler til barn og unge, men vær rask. Tidsfristen er like rundt hjørnet!

Gjensidigestiftelsen jobber for å skape et tryggere, sunnere og mer aktivt samfunn gjennom å støtte ildsjeler og frivillige organisasjoner. Nå inviterer de små og store organisasjoner til å søke om midler for å skape gode sommeropplevelser for barn og unge. Hele 50 millioner er avsatt til målet deres om at flest mulig kan ha noe å glede seg til i sommer.

Hilde Sannerholt fra Brunlanes er kundevalgt i Gjensidigestiftelsen i Vestfold og oppfordrer nå lag og organisasjoner i Larvik kommune om å søke på midler fra denne tildelingen. Hun oppfordrer også til å gjøre dette fortest mulig, ettersom tidsfristen nærmer seg allerede.

– Vi ber nå lag og foreninger om å kjenne sin besøkstid, og søke så snart de har anledning. Alle søknader må inn før 1. juni for at vi skal rekke å iverksette tiltakene innen ferien, forklarer Sannerholt.

Utfordringen som nå sendes ut til frivillige lag og foreninger er å skape aktiviteter som gir gode sommeropplevelser, og tiltak hvor unge engasjeres i meningsfylte aktiviteter.

LES OGSÅ:

Oppløftende og korona-vennlige aktiviteter

– Alle har hatt en annerledes vår i år. Mange barn og unge har lengtet etter å ha det gøy sammen med venner. Noen har færre muligheter enn andre til å reise bort og oppleve nye ting, og det er derfor vi har valgt å avsette så mye, sier Sannerholt.

– I tillegg ønsker vi søknader om digitale inkluderende møteplasser, sier hun. Det siste er et resultat av stor etterspørsel i kjølvannet av Korona-situasjonen. Selv om myndighetene nå lemper på restriksjonene, vil det fortsatt være et stort behov for digitale møteplasser, fortsetter hun.

Som største eier i Gjensidige med 62 prosent av aksjene, er Gjensidigestiftelsen med på å videreføre 200 års forsikringshistorie i Norge. Fra og med etableringen i oktober 2007 og fram til og med 2019 har Gjensidigestiftelsen tildelt rundt 2,4 milliarder kroner til omtrent 7600 ulike prosjekter for å fremme trygghet og helse.

– Informasjonen om hvordan man søker og hvilke kriterier som må oppfylles for å søke finnes på www.gjensidigestiftelsen.no avslutter hun.

Kommentarer til denne saken