Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker deltakere fra Larvik: – En unik sjanse til unge som er glad i friluftsliv

15 ungdom mellom 15 og 19 år fra hele fylket får muligheten til å delta i ett års langt program hvor de lærer om ulike typer friluftsliv og turlederrollen.

Det nærmer seg nytt opptak til programmet Unge Naturtalenter, som har søknadsfrist 15. september. Der får 15 ungdommer i alderen 15–19 år en helt unik mulighet til å bli med på et år med opplevelser i norsk natur. Dette er et tilbud til ungdom i hele Vestfold, og LOT har et stort ønske om å få med flere ungdom fra Larvik.

– Deltakerne går fra scratch til å bli utdannede turledere i DNT's turlederstige, med erfaring fra et bredt spekter av ulikt friluftsliv og opplevelser de vil huske resten av livet. Det er en unik sjanse til unge som er glad i friluftsliv, sier Solveig Dolven i DNT Larvik.

Programmet kombinerer minnerike naturopplevelser og sosialt samvær med kompetansebygging innen friluftsliv.

Gjennom 8–10 temabaserte samlinger får ungdommene muligheten til personlig utvikling, kursing i ledelse og innsikt i å bidra som frivillig i organisasjoner, med hovedfokus på DNT. Gjennom et normalt program får ungdommene være med på blant annet:

– Ferskingkurs

– Grunnkurs havkajakk

– Høstvandring i fjellet

– Kokkekamp

– Tur i vinterfjellet

– Klatrekurs

– Kanotur

– Turlederkurs

I tillegg til det aller viktigste innholdet, som er at de unge trives på tur. Det er helt gratis å delta, og eneste opptakskrav er at man liker å være ute.

– Prosjektet ble startet i 2017 og var en umiddelbar suksess. Siden den gang har programmet vært gjennomført årlig, og vi går nå i gang med det femte kullet i 2021/22. I dag er programmet selve grunnstenen i de lokale DNT-ung foreningene. Naturtalentene innlemmes i foreningene og tar ansvar for å lage aktivitetsprogram for ungdom i sine respektive foreninger. I tillegg er de med som ledere på aktiviteter for barn, ungdom og voksne.

Kommentarer til denne saken