Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker hjelp fra frivillige lag og foreninger: – Dette er en kjempesjanse

Frivillige lag og foreninger får nå mulighet til å søke om å arrangere sommerskole for barn i Larvik. – Dette er en kjempesjanse for å vise seg fram og lage et opplegg, sier prosjektleder Thorny Cesilie Andersen.

Larvik kommune har fått 4,9 millioner kroner fra Utdanningsdirektoratet for å kunne tilby gratis sommerskole for elever fra 1. klasse til og med dem som nå går ut av 10. klasse.

Newton-rommet, Kulturskolen og Pi-parken er allerede involvert med ulike tilbud, men det er rom for flere.

– Vi oppfordrer derfor andre organisasjoner i Larvik til å bidra. Vi tror at jo større variasjon vi kan ha i tilbudet, jo flere ulike elever klarer vi å møte. Vi henvender oss derfor nå til frivillige lag og foreninger i kommunen, som får mulighet til å søke om å lage et av tilbudene som skal inngå i sommerskolen, sier prosjektlederen, som også er leder for Newton-rommet i Larvik.

– Verdifullt

Hun oppfordrer spesielt lag og foreninger litt utenfor sentrum til å melde seg på.

– Vi ønsker å nå ut i distriktene med sommerskolen. Det er kanskje en del foreninger som tenker at de ikke har noe å bidra med, men vi er helt avhengig av at vi får hjelp av alle som sitter på mye kompetanse som elevene trenger som ikke nødvendigvis er akkurat det man lærer på skolen, oppfordrer Thorny.

– Dette kan også være en flott arena for foreningene til å markedsføre seg og øke rekrutteringen, samtidig som det er økonomisk gunstig og verdifullt for våre barn og unge, legger hun til.

LES OGSÅ: Frykter for framtiden etter pandemien: – Jeg har prøvd å tenke utafor boksen

Fokus på det sosiale

De nesten fem millioner kronene som kommunen har fått, skal ikke finansiere eksisterende lokale tilbud, men bidra til opprettelse av nye sommerskoletilbud i kommunen eller til utvidelse av eksisterende tilbud.

Thorny Cesilie Andersen understreker at sommerskolen ikke utelukkende har faglig fokus.

– Det er ikke målet at elevene skal komme på sommerskolen hver dag fra åtte til to for å lære seg å lese. Her er det mest fokus på samholdet og det sosiale, og at elever i grunnskolen får en arena der de kan delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter i skolens sommerferie i 2021, sier hun.

Tiltaket kan bidra til faglig påfyll og til å motivere for eksempel elever som er i overgangen mellom barneskole og ungdomsskole eller i overgangen mellom ungdomsskole og videregående opplæring.

– Jeg synes det er flott at vi kan lage dette tilbudet, og jeg er sikker på at vi skal få til en variert og innholdsrik sommerskole, avslutter hun.

LES OGSÅ: Hanne tok noen salsa-steg i skogen da hun fikk jobben: – Nå trenger jeg innspill fra innbyggerne i Larvik

Vil du være med å lage sommerskole i Larvik? Slik søker du

Dersom deres organisasjon kunne tenke seg å lage et tilbud i sommerskolen, kan dere sende følgende informasjon til Thorny Cesilie Andersen innen 23. april:

■ En kort beskrivelse av tilbudet dere ser for dere, fokus på hva elevene vil lære og hvor det skal arrangeres

■ Angi hvilke alderstrinn tilbudet vil gjelde (innenfor 1.-10.trinn)

■ Angi hvor mange dager tilbudet skal gå over (i utgangspunktet ønsker vi 5 dager, med opplegg mellom kl 9 og kl 15) og evt. om det kan gjentas med ny gruppe. Mulighet for opplegg også i helg dersom ønskelig.

■ Angi hvilke uke(r) som er aktuelle (må være uke 25-32)

■ Angi antall elever dere kan ta imot (bør være mellom 15 og 100)

■ Sett opp et enkelt budsjett som viser overslag over utgifter (midler fra kommunen kan dekke læringsressurser, lokaler, rengjøring, transport, lønn m. m).

■ Tilbudet må være gratis for elevene.

■ Organisasjonene som får tilbud om å være en del av sommerskolen, vil få bekreftelse innen utgangen av april. Vi ser for oss at påmelding til sommerskolen for elevene vil åpne medio mai. Tilbudet til elevene og påmelding vil publiseres på nett.

■ Frivillige lag og foreninger får nå mulighet til å søke om å arrangere sommerskole for barn i Larvik.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.