Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker ØP å pådra oss ytterligere tap på grunn av sitt ønske om mer offentlighet?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med bred og nyspisset sjefredaktørpenn konstaterer Eirik Haugen i mandagens ØP at det i realiteten er bestemt hvor biblioteket skal ligge, uten debatt og bak lukka dører. Det er gode grunner til at redaktører står på barrikadene for offentlig innsyn, men ubetenksom åpenhet kan også skade.

I sin tid flyttet ØP til sitt store og nybygde anlegg på Borgejordet. Men det fysiske krevde etterhvert ikke et svært anlegg som på Borgejordet, ny teknologi og nye behov fikk konsekvenser for innhold, produksjon og distribusjon. Senere har avisen hatt tilhold flere steder i byen, og toppetasjen i Torggården blir nok ikke den endelige base for lokale pressemedarbeidere.

Fremtidige bibliotekmedarbeidere vil ønske å gi publikum mer enn trekløveret var planlagt for. Flytting til andre lokaler kan bli et ønske. Lokalisering blir da en særlig diskusjon, uavhengig av gjenoppbyggingen av et brannskadet bygg. Et TEK 17-oppdatert trekløver kan være egnet for ulike behov. Det er ikke engang gitt at bygget skal være eiet av det offentlige. Og uansett er det et spørsmål om timing. Det blir mange muligheter til å drøfte innhold og lokalisering på et senere tidspunkt, men det er en tid for alt.

Som forsikringstaker kan kommunen ha vesentlig interesse i å holde sine drøftinger utenfor forsikringsgivers kunnskap. Administrasjon og politikere skal ivareta kommunens interesser. Kommunen har etter loven rett til å holde mulighet for selvskading utenfor offentlighet. Den kritiske presse liker ikke lukkede dører. Ønsker ØP å pådra oss ytterligere tap på grunn av sitt ønske om mer offentlighet?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.